Singapore Airlines Boeing 787-10 Dreamliner (Foto: Joshua Drake Photo)

Første Boeing 787-10 til Singapore Airlines

Det første eksemplar af det største fly i Dreamliner-familien er blevet leveret til Singapore Airlines, der er global lanceringskunde.

Et nyt kapitel i historien om Boeings 787 Dreamliner-serie blev skrevet den 25. marts.

Her fik Singapore Airlines som lanceringskunde for 787-10 leveret det første fly ved en ceremoni hos Boeing Commecial Airplanes i North Charleston i den amerikanske delstat South Carolina.

Ceremonien blev overværet af omkring 3.000 mennesker, da Singapore Airlines officielt fik overdraget det første af 49 787-10 Dreamlinere. Første fly har fået registreringen 9V-SCA og er indrettet med 337 sæder fordelt med 36 på Business Class og 301 på Economy Class.

Som de andre Dreamlinere i familien er 787-10 bygget i stærkt letvægt kompositmateriale og har fået installeret de mest avancerede systemer samt den nyeste teknologi og komfort i kabineindretning. Indrettet med 337 sæder vil 787-10 have den laveste operationelle sædeomkostning blandt samtlige langdistancefly i verden.

“Det er en stor dag for os alle hos Boeing samt for alle vores globale leverandører. Vi er glade for at kunne levere den første 787-10 Dreamliner til Singapore Airlines, der er et af verdens førende flyselskaber. Vi er beæret over vort partnerskab og den tillid, der afspejles gennem gentagne ordrer på Dreamlineren. 787-10´eren vil udvide Dreamliner-effekten, som vi ser i kommerciel luftfart i dag, da 787´erens høje passageroplevelse og den uovertrufne brændstoføkonomi hjælper flyselskaberne med at kunne åbne nye ruter og opnå store besparelser på brændstof og CO2-udledning,” sagde Kevin McAllister, koncernchef hos Boeing Commercial Airplanes ved leveringen.

Ordre på 49 store Dreamlinere
Dem nye Boeing 787-10 Dreamliner vil i første omgang blive sat i kommerciel drift fra Singapore til Kuala Lumpur og Bangkok fra den 3. april, hvor det primært handler om træningsflyvninger. Fra den 3. maj skal flyet benyttes på ruterne fra Singapore til Osaka i Japan og Perth i Australien.

Singapore Airlines beskæftiger – sammen med datterselskabet Scoot – allerede 787-8 og 787-9 Dreamlinere, og med leveringen af 787-10 vil den Singapore-baserede luftfartskoncern være den første i verden, der benytter alle tre varianter af Dreamlineren.

“Det er en ære for os at være det første flyselskab i verden til at tage levering af dette fantastiske fly, 787-10 er et imponerende stykke ingeniørarbejde og i sandhed et stykke kunst. Flyet vil blive en vigtig del af vores overordnede vækststrategi, der vil sætte os i stand til at udvide vort rutenetværk og styrke vores operationer,” var ordene fra Singapore Airlines-koncernchefen Goh Choon Phong ved leveringen.

Singapore Airlines har 68 langdistancefly i ordre hos den amerikanske flyproducent. Der er tale om yderligere 48 787-10 samt 20 777-9.

 

Relaterede artikler:

Boeing 787-10 Dreamliner er certificeret

Største Dreamliner-fly nogensinde er færdigsamlet

Gigantisk flyordre fra Singapore Airlines