Indcheckning i Midtjyllands Lufthavn til DX068 til Bornholm. (Foto: Bornholm med fly)

Første charterflyvning efter coronakrisen

En udsolgt ATR 72-600 fra DAT sendte torsdag de første danskere på charterferie efter COVID-19-pandemiens udbrud. Destinationen var dog ikke i Sydeuropa.

Torsdag den 21. maj var der atter trængsel foran indcheckningsskrankerne i Midtjyllands Lufthavn i Karup. Lufthavnen har været lukket siden den 19. marts og vil først genåbne den 10. august som følge af coronakrisen, men Kristi himmelfartsdag var der atter liv i lufthavnen.

Midtjyllands Lufthavn lagde nemlig terminal og infrastruktur til den første charterflyvning fra Danmark siden coronakrisen for alvor ramte landet i begyndelsen af marts.

På indcheckningstavlerne stod DX068, og en 72-sæders ATR 72-600 fra DAT skulle bringe gæsterne til Bornholm. I dag flyver gæsterne tilbage til Jylland efter fire dages miniferie på solskinsøen i Østersøen.

Arrangøren bag den første charterflvyning siden COVID-19-pandemien er Bornholm med Fly, og her kunne man melde om alt udsolgt på årets første afgang. Samtlige passagerer havde betalt minimum 4.750 kroner for fire dage og tre nætter på Bornholm inklusive udflugter og et all-inclusive light-koncept.

Overvejede at droppe charterflyvningerne
Som det er tilfældet Norge og flere andre lande, er der en forventning om, at indenlandsturisme bliver et hit i sommeren 2020, hvis grænserne ikke kan åbnes op i større omfang. Det kan blive en fordel for den lille rejsearrangør, der hører hjemme i Silkeborg.

“Der har selvsagt været mange spekulationer på, om vi skulle aflyse, udskyde eller helt droppe Bornholm i denne sommer, men jeg har hele tiden haft håbet og troen på at det skulle lykkes, og at vi nok skulle komme af sted,” siger Finn Granberg Hansen, der er ejer og direktør.

Hovedparten af de charterrejser til Bornholm, som vil blive gennemført i den kommende sommer, er bestilt tilbage i december og januar, hvilket var før, at den frygtede coronavirus for alvor begyndte at brede sig. Annulleringerne har været få, og efter to og en halv måneds stilstand er der atter kommet gang i salget af de indenlandske charterrejser.

Bornholm med fly har i første omgang programsat otte rejser i den kommende sommer, hvoraf flere allerede er udsolgt. Der flyves fra Midtjyllands Lufthavn, Aalborg Lufthavn og Odense HCA Airport.

 

Relaterede artikler:

Klar til flyferie til Bornholm

DAT ønsker øget subsidiering af Bornholms Lufthavn

Flyvninger fra seks danske lufthavne til Bornholm