ATR 72 fra DAT. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Klar til flyferie til Bornholm

Både DAT og Alsie Express vurderer, at der bliver stor efterspørgsel efter flyferier til Bornholm i den kommende sommer. Det er muligt at flyve til solskinsøen fra fem danske lufthavne.

Alt tyder på, at Bornholm kan se frem til en god sommer rent turistmæssigt. Med udsigt til at en del landegrænser stadig er lukkede hen over sommeren, så bliver det mere aktuelt end nogensinde med indlandsferie.

I den kommende sommer vil DAT udbyde 10.500 flysæder til og fra Bornholm, og alene fra Jylland er er der øget med 19 procent i forhold til sidste år. Udover den faste helårsrute fra København til Bornholm flyver DAT en stor del af året fra Billund og i sommermånederne fra lufthavnene ved Aalborg og Aarhus.

“Vi har set en stigning på 700 procent i antallet af bookinger siden starten af coronakrisen til nu, hvilket viser, at folk igen stoler på, at de kan have en sikker og behagelig ferie i Danmark,” siger administrerende direktør Jesper Runholm fra DAT.

Det er indiskutabelt, at det er hurtigst at komme til og fra Bornholm med fly, og DAT har dag også gjort en række ting for, at de 40 minutter i luften mellem Jylland og Bornholm overholde alle gældende regler omkring biosikkerhed.

”Sikkerheden er altid første prioritet, og i de seneste uger er der i samarbejde med Transportministeriet blevet udviklet strengere procedurer ombord for at sænkesmitterisikoen. Vi tilbyder masker til personale og passagerer samt sanitærudstyr ombord. Flyvning har aldrig været så sikkert og rent som nu,” vurderer DAT-direktøren.

Direkte fra Sønderjylland til Bornholm
Det er ikke kun DAT, der forventer sig meget af Bornholm som flydestination for danske indenlandsturister. Fra den 22. juni og frem til den 22. august flyver Alsie Express tre gange om ugen mellem Sønderborg og Bornholm, og antallet af reservationer er lige nu så tilfredsstillende, at selskabet kan gennemføre flyvningerne som planlagt.

Det glæder administrerende direktør Dennis Rybasch, der savner at se de matsorte fly i luften.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi alle i Alsie Express brændende ønsker os at vi komme på vingerne igen,” lyder det.

Også Alsie Express er klar med en række tilbage for at give passagererne en tryg oplevelse. Flyene rengøres og desinficeres før og efter hver flyvning, ligesom der tages særlige forholdsregler ved ombordstigning samt ombord på flyet. Kabinepersonalet vil bære handsker og masker, og passagererne får udleveret ansigtsmasker til brug under rejsen. Til gengæld vil der ikke være servering ombord.

”De nye forholdsregler er udarbejdet for at skabe den nødvendige tryghed under rejsen og skal beskytte både passagerer og personale mod utilsigtede kontaktsituationer,” forklarer Dennis Rybasch. ”Jeg er sikker på at vores passagerer tager godt imod disse beskyttende forholdsregler.”

 

Relaterede artikler:

DAT ønsker øget subsidiering af Bornholms Lufthavn

DAT vil flyve fra Bornholm til Tyskland

Bornholms Lufthavn forventer vækst i 2019