Lufthansa A380-800.

Første europæiske flyselskab med TSA Pre

Lufthansa er det første europæiske flyselskab, der er blevet godkendt til TSA Pre-programmet, der giver rejsende hurtigere sikkerhedskontrol i 180 amerikanske lufthavne.

Lufthansa er det 18. flyselskab, der er blevet godkendt til det særlige sikkerhedsprogram TSA Pre, der er ledet af U.S. Transportation Security Administration. Samtidig er Lufthansa det første europæiske flyselskab til at tilslutte sig det særlige program, der kan sikre hurtig og effektiv sikkerhedskontrol i omkring 180 amerikanske lufthavne.

Det er dog ikke alle Lufthansa-passagerer, der kan gøre brug af TSA Pre. Man skal på forhånd være godkendt til programmet ved at være en flypassagerer, som myndigheder og flyselskaber har tillid til. I øjeblikket kan amerikanske statsborgere, amerikanske statsborgere med dobbelt statsborgerskab samt udlændinge med permanent opholdstilladelse i USA ansøge om TSA Pre. Det samme kan medlemmer af de særlige programmer for “trusted travelers” som NEXUS for canadiske statsborgere samt Global Entry, som i øjeblikket omfatter statsborgere fra Tyskland, Storbritannien, Holland, Singapore, Sydkorea, Colombia, Panama samt Mexico.

Lufthansa blev en del af det eksklusive TSA Pre-selskab den 31. august, hvorefter Lufthansa-kunder, der opfylder kravene til at ansøge om TSA-Pre vil få en mere smidig og effektiv rejse i USA.

“Lufthansa kæmper for at fastholde positionen som et af de ledende flyselskaber i luftfartsindustrien, og derigennem konstant arbejde på forbedringer og innovative fremskridt,” siger Jürgen Siebenrock, der er ansvarlig for Lufthansa-gruppen i Nordamerika. “Sammen glæder vi os over at kunne tage dette vigtige “trusted traveler” program i brug. Dette er et af mange nye initiativer, som viser vores vilje til konstant at udvikle kvaliteten af kundeservice på den overordnede rejse med Lufthansa.”

Ventetid på fem minutter eller derunder
Hvis TSA beslutter, at passageren er godkendt til TSA Pre, vil informationen bliv indlejret i stregkoden, og TSA Pre-navnet vil være synligt på boardingkortet. Når stregkoden bliver scannet, bliver passageren henvist til et særligt TSA Pre-sikkerhedsspor, hvor det vil være muligt at bevare sko og bælte på samt lade den bærbare computer blive i håndbagagen. Tal fra juli måned viser, at 97 procent af samtlige TSA Pre-passagerer kom igennem sikkerhedskontrollen på fem minutter eller derunder.

Følgende flyselskaber – udover Lufthansa – har adgang til TSA Prev: Aeromexico, Air Canada, Alaska Airlines, Allegiant, American Airlines, Cape Air, Delta Air Line, Etihad Airways, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, OneJet, Seabourne Airlines, Southwest Airlines, Sun Country Airlines, United Airlines, Virgin American samt WestJet. Herudover ventes det, at British Airways, Virgin Atlantic samt KLM snart vil følge efter Lufthansa med TSA Prev.

Det koster 85 dollars – eller godt 570 danske kroner – at ansøge om og få medlemsskab af TSA Pre, der gælder for en periode af fem år. Det svarer til 114 kroner om året.

 

Relaterede artikler:

Skærpede sikkerhedskrav til USA breder sig

Arlanda ene om ekstra USA-sikkerhed

Første ikke-USA flyselskab med i PreCheck