Flydubai Boeing 737 MAX 8 (Foto: flydubai)

Første flydubai-rute til Norden

Til oktober vil det første flyselskab fra De Forenede Arabiske Emriater sætte hjulene på jorden i Helsinki Airport.

Helsinki-Vantaa lufthavnen fortsætter med stormskridt væksten på vej mod 20 millioner årlige passagerer, og det bliver blandt andet flydubai, der skal bidrage hertil.

Det Dubai-baserede flyselskab åbner den 11. oktober en daglig rute mellem Dubai og Helsinki-Vantaa Airport, og dermed bliver det muligt at flyve finske passagerer direkte ind til Dubai International Airport, der er verdens tredjestørste lufthavn og hub for Emirates, der har et tæt samarbejde med flydubai.

“Flydubai bliver det første flyselskab fra De Forenede Arabiske Emirater til at tilbyde direkte flyvninger til Finlands hovedstad. Vi vil vedvarende fokusere på at åbne ruter til underservicerede markeder og tilbyde flere rejsemuligheder til Dubai og videre derfra,” siger Hamad Obaidall, der er kommerciel direktør for flydubai.

Det bliver den 10. nye rute, som flydubai vil åbne i år, og flyselskabet er til stadighed kommet tættere til det nordiske marked, hvilket også var tilfældet med en nye rute til Krakow, der blev indviet den 9. april.

Fødeselskab for Emirates
Det er tydeligt, at det nye samarbejde mellem Emirates og flydubai betyder, at flydubai vil etablere sig på de mindre trafiktunge ruter, hvor de store Boeing 777 og Airbus A380 ikke vil være egnet til at skabe fødetrafik til og fra Dubai.

Dermed bliver det flydubai, der kommer til at etablere den europæiske fødetrafik, mens Emirates kan koncentrere sig om at udvikle langdistanceruterne og de regionale ruter.

Der bliver på den nye Helsinki-rute etableret en codeshare-aftale med Emirates, således at der kan tilbydes ruter via Dubai til flere hundrede destinationer i 80 lande fordelt på seks kontinenter.

“Denne nye rute er en spændende udvikling for Emirates, flydubai, Finland og De Forenede Arabiske Emirater. Gennem vores nye partnerskab med flydubai vil passagerer fra Emirates-netværket fra destinationer som Shanghai, Tokyo, Beijing, Hong Kong, Thailand og Delhi let flyve til Finland med et stop i Dubai. Vi ser frem til at følge flydubai´s succes i Finland,” understreger Thierry Aucoc, der er kommerciel direktør hos Emirates.

De nævnte destinationer er ikke tilfældige. Det er nemlig Finnairs nøgledestinationer fra Helsinki, hvor der fremover vil blive øget konkurrence.

Nye Boeing 737 MAX-fly
Flydubai planlægger at flyve med en splinterny Boeing 737 MAX 8, som selskabet har bestilt 76 eksemplarer af.

Flyet vil være indrettet med 10 flat-bed Business Class-sæder og 162 sæder på Economy Class, hvor sædeafstanden dog kun vil være 30 tommer, hvilket til dels kan opvejes af de smalle Recaro-sæder. Herudover har samtlige sæder på Economy Class installeret en HD-skærm på 11,6 tommer, hvor det vil være muligt se underholde sig med et bredt udvalg af film, TV-shows og spil.

Samtlige passagerer, der rejser på Emirates-codeshare med flydubai vil få serveret gratis måltider samt rejse efter de samme bagageregler, som Emirates tilbyder på Economy Class og Busines Class.

 

Relaterede artikler:

Billund er i dialog med Mellemøsten-selskaber

Lie-flat sæder på Boeing 737 MAX 8

Emirates: Øget samarbejde med flydubai