SAS Airbus A330-300 i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Første måned med udbytte af SAS-langrutevækst

I juni måned kunne SAS for første gang profitere af den øgede vækst på langdistanceruterne, da trafikken voksede mere end den indsatte kapacitet.

SAS er inde i en massiv vækst på selskabets langdistanceruter. I øjeblikket har selskabet 15 langdistancefly til rådighed, et A340-reservefly samt et Boeing 737-mellemdistancefly, der betjener ruten fra København til Boston. Dermed stiger passagertallet kraftigt på ruterne til Asien og USA.

Det viser trafiktallene da også for juni, hvor der for første måned – siden den nye satsning på langdistanceruterne – er kommet den forventede vækst i passagertrafikken. Således steg antallet af solgte sædekilometer på langdistanceruterne med 33,8 procent i juni måned, mens kapaciteten blev øget med 31,7 procent. Dermed er der kommet flere passagerer om bord i langdistanceflyene i forhold til samme måned sidste år.

SAS oplyser ikke længere belægningsprocenter på de enkelte trafiksegmenter, men selskabet afslører dog, at væksten i belægningen er øget fra 80,0 til 81,5 procent, og at den primært var drevet af de interkontinentale ruter samt ruterne indenfor Skandinavien.

Passagerrekord 
Den markante vækst på langdistanceruterne betød også, at SAS kunne sætte en ny rekord, da ikke færre end 170.000 passagerer rejste på selskabets ruter til Asien og USA i juni måned, hvilket svarer til næsten syv procent af samtlige passagerer.

“Det er glædeligt, at vi har rekordmange rejsende på de interkontinentale ruter, og at vores satsning på USA og Asien fortsat udvikler sig positivt. Samtlige langdistancefly er nu blevet opgraderede med SAS´ nye og meget roste kabineinteriør, som vi håber, at mange kunder bliver glade for fremover,” udtaler SAS-koncernchef Rickard Gustafson i en pressemeddelelse.

Langrutevæksten er primært drevet af de nye ruter til Hong Kong og Los Angeles fra Stockholm-Arlanda, mens ruten fra København til Boston også bidrager hertil. Senere på året sætter SAS endnu mere fart på, når Miami fra den 28. september kommer på rutekortet fra Oslo og København.

Med Miami-ruterne vil SAS styrke selskabets position på det amerikanske marked. I 2016 har SAS 6.600 flyvninger mellem USA og Skandinavien v.v. og tilbyder totalt 1,75 mio. sæder til salg på USA-ruterne.

I hele finansåret 2016/16, der slutter den 31. oktober, forventer SAS at øge kapaciteten med 25 procent på langdistanceruterne gennem nye ruter og øgede frekvenser på eksisterende ruter.

 

Relaterede artikler:

SAS har afsluttet kabineopgradering

SAS har succes med nye langdistanceruter

SAS åbner Boston-rute fra CPH

SAS åbner ruter til Miami og Los Angeles

SAS’ nye langrutefly skaber hundredvis af jobs