Kan Wow Air få lov at etablere sig med US-selskab? Foto: WOW air.

Første nordiske flyrute til Dallas

Islandske WOW air etablerer i slutningen af maj en flyrute mellem Keflavik og storbyen Dallas i den amerikanske delstat Texas.

Det islandske lavprisflyselskab WOW air synes at være ustoppelige. Selskabet præsenterede for nylig fire nye ruter til USA i form af byerne Detroit, Cleveland, St. Louis og Cincinatti, og nu annoncerer selskabet den 15. nordamerikanske destination, der bliver millionbyen Dallas i Texas.

Ruten åbner den 23. maj 2018, og WOW air vil flyve tre gange om ugen med 338-sæders Airbus A330-300 fly. På tilslutningsflyene fra København og andre europæiske byer benyttes primært fly af typerne Airbus A320/321.

“Som USA’s tiende største by er der rig mulighed for at få tanket op på oplevelseskontoen i Dallas. Byen er udødeliggjort af tv-serien af samme navn og indkapsler med både sine skyskrabere i travle finanskvarterer og charmerende små områder i Uptown meget godt, hvad det sydlige USA kan tilbyde. Derudover har byen enormt meget kultur og historie. Mange forbinder den blandt andet med attentatet på Kennedy, og turister tager derfor ofte til byen for at se det museum, der ligger i det tidligere lager, hvorfra attentatet fandt sted,” siger Skuli Mogensen.

WOW air har konstateret, at de internationale flyruter til byen i lang tid har været underrepræsenteret, og det er en af årsagerne til, at WOW air har besluttet sig for netop denne destination. Direktør Karin Gert Nielsen fra turistorganisationen Discover America Denmark efterlyste for nylig nye ruter fra Skandinavien til enten Houston eller Atlanta, så der kunne blive adgang til en attraktiv gateway i det sydlige USA. Det blev således i stedet en nordisk rute til Dallas.

Enkeltbillet fra 799 kroner
Som lavprisflyselskab er det prismæssige udgangspunkt 799 kroner for en enkeltbillet fra København via Keflavik til Dallas, og billigste billet den modsatte vej er på 1.299 kroner. Hertil kommer udgifter til indchecket bagage, håndbagage, sædevalg og måltider ombord, hvorfor den endelige pris vil lande på omkring 4.000 kroner alt afhængig af det aktuelle behov.

“Vores priser afspejler ambitionen om at gøre transatlantiske rejser tilgængelige for flere danskere. Vi vil gerne bidrage til at udvide danskernes rejsehorisont, når de kommer til USA. Det afspejler sig blandt andet i de fire nordamerikanske destinationer, vi præsenterede i august, der alle repræsenterer nogle mindre klassiske amerikanske rejsemål. USA er et land med flere rejsemuligheder, end vi kan forestille os, og derfor er WOW air hele tiden på udkig efter nye destinationer på den anden side af Atlanten – til branchens billigste priser, naturligvis,” siger Skuli Mogensen.

Det er også muligt at flyve direkte til Dallas med British Airways og American Airlines fra London-LHR, med Lufthansa fra Frankfurt og med American Airlines fra Amsterdam-Schiphol og Paris-CDG.

 

Relaterede artikler:

Fire nye USA-ruter fra Norden

Nye USA-flyruter vækker begejstring

WOW air øger på fire nordamerikanske ruter

WOW air til San Francisco og Los Angeles

WOW air åbner to nye ruter til Canada