G-NRWY da det var registreret i Norwegians irske datterselskab som EI-FHI.

Første Norwegian-flyvning på britisk register

Lørdag tog Norwegian sin nye britiske driftstilladelse i brug, da et Boeing 737-800 fly med en kendt dansker på haleroret fløj mellem London og København.

Norwegian kan nu også kalde sig selv for et aktivt britisk flyselskab. Lørdag gik det første fly nemlig på vingerne på det britiske datterselskab Norwegian Air UK’s driftstilladelse – et såkaldt Air Operators Certificate (AOC).

Det var et 2,5 år gammelt Boeing 737-800 fly med registreringen G-NRWY, der med IATA-koden D8 indledte med en returflyvning fra London Gatwick til København og retur. Siden har flyet, der har et billede af den danske komponist Carl Nielsen på haleroret, fløjet Europa tyndt på ruter til og fra London Gatwick.

Holde tilladelse aktiv
G-NRWY er foreløbig det eneste fly på Norwegian Air UK’s driftstilladelse. Det har tidligere været indregistreret i Norge og Irland på de driftstilladelser, som selskabet har i de to lande.

Det er endnu uvist om flere andre af Norwegians Boeing 737-800 fly skal på den britiske driftstilladelse. Eller om flyet blot skal holde driftstilladelsen aktiv indtil Norwegian en dag overfører nogle af sine Boeing 787 Dreamliner-fly til Norwegian Air UK.

Fire tilladelser
Med aktiveringen af det britiske AOC har Norwegian-koncernen i alt fire driftstilladelser. Den første i Norge tilhører Norwegian Air Shuttle og dækker de Boeing 737-800 fly, som er indregistreret i Norge og hovedsageligt har base i skandinaviske lufthavne.

Nummer to og tre er placeret i Irland til Norwegian Long Haul og Norwegian Air International. Og endelig er der den britiske AOC, som altså nu er taget i brug af Norwegian Air UK.

 

Læs også:

Norwegian forveksles med afrikanske selskaber

Irsk Norwegian-selskab vil flyve til Dubai

Norwegian udflager Boeing 737-fly

Norwegian med ny IATA-kode