Norwegian-fly letter fra Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

Fortsat stabil vækst i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn tog i september imod næsten 350.000 passagerer, og dermed fortsatte væksten, der bæres af de internationale ruter.

Hvis man ser bort fra årets juli måned, så har Billund Lufthavn haft konstant vækst i 34 måneder i træk, hvilket svarer til næste tre år. Således også i september, hvor 346.414 passagerer rejste gennem terminalen i den internationale vestdanske lufthavn.

Det var 7.920 flere passagerer end i september sidste år, og det repræsenterer en vækst på 2,3 procent. År til dato har der været en fremgang på 127.180 passagerer, hvilket er 4,8 procent flere end i årets ni første måneder af 2017. Det betyder, at 2.750.626 passagerer har benyttet Billund Lufthavn fra januar til september, og det er faktisk ligeså mange, som rejste gennem lufthavnen i hele 2012.

”Den forgangene måned var endnu en måned med vækst i Billund Lufthavn, og den gode nyhed er, at det ser ud til at fortsætte. Vi mærker fortsat efterdønningerne af den varme sommer, og knap så mange er rejst med charterflyene i september, mens udenrigsrutetrafikken fortsætter sin høje vækst,” siger lufthavnens administrerende direktør Jan Hessellund

Internationale ruter i front
Går man tallene efter i sømmene, er det tydeligt, at det er udenrigsruterne, der i september trækker væksten, ligesom de har gjort det hele året.

I september var der 237.895 på udenrigsruterne, hvilket var 7,1 procent flere end samme måned sidste år. Det er især ruterne til Amsterdam, Frankfurt, London, Oslo og Bruxelles, der fylder i statistikkerne. Herudover er LOT´s nye rute til Warszawa kommet ind på en sjetteplads, hvilket lover godt for rutens fremtid.

År til dato er det også udenrigspassagererne, der er bedste repræsenteret i lufthavnen. Ikke mindre end hver syvende ud af 10 passagerer, der går igennem lufthavnen, er rejsende på de internationale ruter, og dem har der indtil videre været 1.932.727 af i år, hvilket er 7,5 procent flere end sidste år i samme periode.

Samtidig er der flere internationale ruter er på vej, hvilket lover godt for den fremtidige vækst i dette segment. Onsdag den 21. november åbner Wizz Air en rute mellem BIllund og Wien og den 2. marts næste år er selskabet klar med en rute til Kiev i Ukraine. Ryanair vil også have flere ruter fra Billund, og den 2. april 2019 vil det være muligt at flyve tre gange om ugen til Prag med det irske lavprisflyselskab.

”Vi arbejder hele tiden sammen med flyselskaberne på at kunne levere endnu flere direkte ruter til vestdanskerne, og med Prag og Kiev kan vi nu krydse to vigtige europæiske hovedstæder af vores ’most wanted’ liste,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Tilbagegang i indenrigs- og chartertrafik
Mens den internationale rutetrafik fortsat vokser, så ser det anderledes ud med indenrigs- og chartertrafikken.

Indenrigsruterne oplevede i september et fald på 657 passagerer, hvilket er lig med 5,3 procent. I årets første ni måneder er den samlede tilbagegang på 1.811 indenrigspassagerer til i alt 87.169 rejsende på indenrigsruterne til Bornholm og København.

Bedre så det ikke ud med chartersegmentet. Her var der i september 928 charterflyvninger til og fra Billund Lufthavn, og med gennemsnitligt 103 passagerer ombord blev 95.469 passagerer registreret som charterrejsende. Det var 7.577 færre end året før og således en tilbagegang på 7,4 procent,

Den relativt store tilbagegang i september betød, at chartertrafikken år til dato kom i minus med et tabt på 7.263 passagerer, hvilket er en tilbagegang på en procent.
 

Relaterede artikler:

Nye Prag-ruter fra både København og Billund

Atter fremgang i Billund Lufthavn

Wizz Air skærer ned i Billund