Qatar Airways har base i Hamad International Airport i Doha.

Fra København til Perth på under 20 timer

Qatar Airways etablerer den 3. juli 2012 en direkte rute fra Doha til Perth i Australien. Dermed bliver den ekspansive Mellemøsten-operatør det andet flyselskab, der kan tilbyde en flyforbindelse fra København til Perth på under 20 timer.

Det succesfulde arabiske luftfartsselskab Qatar Airways etablerer sig nu på den anden rute til Australien. Det sker den 3. juli 2012, når selskabet åbner med tre ugentlige afgange mellem Doha og Perth.

Den nye rute har perfekte forbindelser til flyet fra København til Doha, således at danske rejsende på mandage, onsdage og fredage kan gennemføre flyrejsen på 19 timer og 55 minutter. Det er kun Thai Airways, der kan gøre turen hurtigere, idet den gennemgående forbindelse fra København via Bangkok har en rejsetid på 19 timer og 10 minutter.

Perth-forbindelsen er endda hurtigere end konkurrenten Emirates, der fra København tilbyder en forbindelse via Dubai med en samlet rejsetid på 20 timer og 30 minutter.

Ruten til Perth bliver den anden australske destination for Qatar Airways. I forvejen flyver Doha-selskabet dagligt til Melbourne.

Hård konkurrence

Konkurrenten Emirates har hidtil været det mellemøstlige luftfartsselskab, der har været stærkest på ruterne til Australien og New Zealand. Selskabet flyver dagligt nonstop til Brisbane, Melbourne, Sydney og Perth. Herudover tilbydes en onestop-forbindelse til Auckland samt en rute til Christchurch, der dog har to stop undervejs.

De største operatører mellem Europa og Oceanien er typisk de nationale selskaber Air New Zealand og australske Qantas stærkt suppleret af British Airways. Herudover er Asien-operatørerne Thai og Singapore Airlines også i front samt nu også især Emirates, Etihad Airways og i fremtiden formentlig også Qatar Airways.

Den hårde konkurrence på markedet for flyrejser til Oceanien har da også afspejlet sig i billetpriserne. Det har aldrig været billigere at rejse til Australien end lige i øjeblikket. Det dokumenteres blandt andet i Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.