Ilker Ayci, ny koncernchef for det privatiserede Air India. (Foto: Tata Group | PR)

Fra Turkish Airlines til Air India

Ilker Ayci, der indtil for tre uger siden var bestyrelsesformand hos Turkish Airlines, er udpeget som ny koncernchef for Air India, der blev overtaget af Tata Group i slutningen af januar.

Det indiske konglomerat Tata Group, der 27. januar formelt overtog Air India fra den indiske stat, har nu fundet den person, der fremover skal stå i spidsen for det privatiserede selskab.

Valget er ikke faldet på en inder, men i stedet har bestyrelsen ansat tyrkiske Ilker Ayci som ny koncernchef.

Den 51-årige Ilker Ayci var indtil for tre uger siden bestyrelsesformand i Turkish Airlines. En position som han har haft siden 2015, hvor han forlod flyselskabets direktion for at varetage den helt overordnede ledelsesfunktion.

“Ilker er en af luftfartsindustriens fremtrædende ledere, der førte Turkish Airlines til sin nuværende succes under hans embedsperiode der. Vi er glade for at byde Ilker velkommen til Tata-gruppen, hvor han ville føre Air India ind i den nye æra,” udtaler bestyrelsesformand N. Chandrasekaran.

Skal være et af verdens bedste flyselskaber
Den nye koncernchef kommer til at stå i spidsen for et flyselskab, der skal i gang med en omfattende genopbygning efter en del år med økonomiske problemer og en efterfølgende coronapandemi, der har holdt mange af flyene på jorden.

“Jeg er glad og beæret over at acceptere det privilegium at lede et ikonisk flyselskab og tilslutte mig Tata-gruppen. I tæt samarbejde med mine kolleger hos Air India og ledelsen af ​​Tata-gruppen vil vi udnytte Air Indias stærke arv til at gøre det til et af de bedste flyselskaber i verden med en enestående overlegen flyveoplevelse, der afspejler indisk varme og gæstfrihed,” lyder fra den nyudnævnte koncernchef.

Ilker Ayci, der tiltræder sin nye stilling senest den 1. april 2022, er ikke ubekendt med Air India. Flyselskabet har siden 2014 været medlem af Star Alliance, hvor også Turkish Airlines er en af de nuværende 26 medlemmer.

Håber på gensyn i Københavns Lufthavn
Siden 2017 og frem til coronapandemiens start fløj Air India fra New Delhi til henholdsvis Stockholm og København, men i august 2020 besluttede selskabet at lukke de to skandinaviske ruter sammen med ruterne til Madrid, Milano og Wien. 

I Københavns Lufthavn håber man dog på snart at kunne byde Air India velkommen tilbage.

“Det er vores forventning, at Indien snart bliver serviceret igen, når smitten med omikronvarianten falder, og når det reetablerede Air India kommer i operation,” sagde CPH’s ruteudviklingschef Morten Mortensen for nylig til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Alex Cruz afviser kandidatur som topchef for Air India

Tata til Air India: Velkommen hjem

Air India opgiver skandinaviske ruter