Fransk luftfartsselskab må lukke

Det franske luftfartsselskab Blue Line, der for blot 4 uger siden var et smut forbi Billund Lufthavn som officiel transportør for rockbandet U2, er blevet erklæret insolvent. Selskabet indstiller driften den 6. oktober.

Endnu et europæisk luftfartsselskab er blevet offer for de vanskelige vilkår for luftfartsindustrien.

Der er tale om det franske VIP-charterflyselskab Blue Line. Selskabet er specialiseret i transport at fodboldhold og VIP-flyvninger for rockmusikere. Således har selskabets specialindrettede MD83-fly været en fast bestanddel af “U2 – 360° Tour“. Flyet fra Blue Line var bl.a. at se i Billund Lufthavn fra 15. til16. august, da U2 gæstede Horsens.

Blue LIne er netop ved Commercial Court of Pontoise trådt i likvidation efter at selskabet for en uge siden er blevet erklæret insolvent. Aktiviteterne i selskabet vil blive opretholdt indtil den 6. oktober 2010.

Blue Line blev oprindeligt etableret i januar 2002 af Xavier Remondeau (bestyrelsesformand og CEO) og syv andre aktionærer, der alle havde en baggrund indenfor luftfartsindustrien. Første flytvning fandt sted i maj måned 2002.

Ved selskabets ophør beskæftiges 190 medarbejdere, og der opereres i alt 8 fly; Airbus A310-300 (2), McDonnell Douglas MD-83 (4) og Fokker 100 (2).

Læs også:

U2 standsmæssigt til Billund Lufthavn

Foto: Rockbandet U2 besøgte Danmark i august måned i en specialindrettet MD-83 fra Blue Line. (Foto Martin Rosquist)