SAS-langdistancefly i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch/CPH)

Fremgang i transfertrafikken i CPH

I august måned rejste 23.000 flere passagerer gennem Københavns i forhold til samme måned sidste år. Transferandelen steg samtidig til næsten 21 procent.

Efter at Københavns Lufthavn gennem mange år har haft tilbagegang i den relativ andel af transferpassager, så ser det nu ud til, at der atter er fremgang i dette segment.

Alene i august måned steg antallet af transferpassagerer med otte procent til 292.626 passagerer ud af samlet 1,4 millioner afgående passagerer i den danske hovedstadslufthavn. Dermed landede transferandelen på næsten 21 procent, hvilket er noget bedre end samme måned året før, hvor 19,6 procent af de afrejsende passagerer havde skiftet fly i Københavns Lufthavn.

“August har traditionen tro været en rigtig travl måned for os, og det er glædeligt, at vi oplevede en fremgang i antallet af rejsende, og som især var drevet af transferpassagerer. Det understreger vores position som en attraktiv skandinavisk hub,” udtaler Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

Det er blandt andet tilgangen at et stigende antal interkontinentale ruter, der har drevet denne udvikling, som også afspejler sig i de akkumulerede tal for de første otte måneder af året. Her var der 1.967.558 transferpassagerer, hvilket var to procent flere end sidste år og samlet repræsenterede en transferandel på 19,3 procent.

Færre lokalrejsende
Totalt set rejste 2.942.021 passagerer gennem Københavns Lufthavn i august, og det var 0,8 procent flere end samme måned året før. Bemærkelsesværdigt var det, at antallet af indenrigspassagerer faldt med 12,4 procent til blot 114.409, og ifølge lufthavnen hænger det ikke sammen med kapacitetsreduktioner, men i stedet at der var færre passagerer i flyene. År til dato er tilbagegangen i indenrigstrafikken på 6,8 procent.

Den såkaldte point-to-point-trafik faldt med 0,2 procent i august og samlet 0,6 procent i årets første otte måneder. Den største tilbagegang skal findes på ruterne til Stockholm, Helsinki, Paris-CDG og Reykjavik-Keflavik samt på indenrigsruten til Aalborg. Tilbagegangen skal ses i lyset af de to konkurser hos Primera Air og WOW air, tilpasninger hos nogle flyselskaber samt forårets pilotstrejke i SAS.

August måned markerer samtidig afslutningen på de tre sommermåneder, og i Københavns Lufthavn er der tilfredshed med trafikafviklingen i periode.

“Jeg glæder mig over, at vi har haft en meget vellykket afvikling af trafikken i sommerperioden med få forsinkelser og aflysninger, hvilket afspejler det gode samarbejde mellem lufthavnen, flyselskaber, handlere og de mange andre aktører i CPH,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Lavere takster skal styrke hub-status i CPH

Transfertrafikken i CPH i frit fald

CPH er svækket som hub-lufthavn