Trappetårnet i Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Fremgang over hele linjen i Billund

Danmarks næststørste lufthavn havde en solid maj måned med fremgang over hele linjen. Især indenrigstrafikken og to nye udenrigsruter klarede sig godt.

Maj måned blev rigtig god for Billund Lufthavn. I alt var der 290.053 rejsende i maj, hvilket er 21.595 flere end i 2015 – en fremgang på 8,0 procent.

”Nu kan vi se, at sommertrafikken for alvor begynder at komme i gang, og med både forretningsrejsende og feriegæster giver det en dejlig travlhed,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør i Billund Lufthavn.

Indenrigsruterne til København og Bornholm havde i maj et samlet passagertal på 13.569 rejsende. En fremgang på 2.418 passagerer – svarende til 21,7 procent.

”Den tidligere opstart af Bornholm-ruten har vist sig at være rigtig, og der kunne på lidt længere sigt være basis for at udvide den til en helårsrute,” vurderer Kjeld Zacho Jørgensen.

Nye ruter bidrager godt
Udenrigsruterne havde i alt 195.786 passagerer. Det er en fremgang på 15.308 rejsende svarende til 8,5 procent.

”Netværksselskaberne er stadig vækstlokomotivet i Billund Lufthavn, hvor alle har fremgang i maj måned. Og især bidrager Finnair og British Airways med de nye ruter rigtig godt til væksten. I den modsatte ende har vi fortsat Ryanair, der fortsætter tilbagegangen med færre ruter og færre frekvenser,” forklarer Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken havde 80.086 rejsende, svarende til en fremgang på 4.527 passagerer eller 6,0 procent. Grækenland, Spanien og Tyrkiet er fortsat danskernes foretrukne rejsemål, mens de Nordafrikanske destinationer har det svært.

”Det er samme tendens som i de foregående måneder, og vi må nok forudse, at det vil fortsætte i en længere periode. Urolighederne i Nordafrika gør, at hverken ferierejsende eller rejsebureauer har lyst til at satse dér,” pointerer Kjeld Zacho Jørgensen.

 

Relaterede artikler:

British Airways indtager Billund i dag

Ruteåbninger giver fremgang i Billund

Overvejer helårsrute mellem Billund og Bornholm