Midtjyderne får næste år mulighed for at flyve direkte fra Karup til Grækenland.

Fyldte fly til Grækenland

Nedsatte priser gør charterbranchen i stand til at fylde Grækenlands-fly på trods af økonomisk uro. Men på længere sigt er der brug for ro.

Søndag stemte mere end 60 procent af grækerne nej til EU’s økonomiske redningsplan for landet, der dermed er kastet ud i et massivt økonomisk stormvejr, hvor en exit fra Eurozonen står snublende nært. De græske banker er lukket og der er sat et loft over hvor meget grækerne kan hæve i automaterne.

Det stopper dog ikke de solhungrende danskere fra at tage på charterrejse til Grækenland. I hvert fald ikke her og nu. For hvis bare prisen er tilstrækkelig attraktiv, så skal danskerne nok slå til.

Hos Danmarks to største charterrejsearrangører, Spies og Star Tour, har man måtte sætte priserne ned for at dulme danskernes nervøsitet for at rejse til Grækenland oven på alt det de hører i medierne om landets situation.

”Vi har kunnet mærke, at de seneste ugers spekulationer begynder at få folk til kigge mere på andre feriemål som for eksempel Tyrkiet og Mallorca. Derfor har vi været nødt til at sætte priserne på de græske rejser et godt stykke ned. Og på dette lavere niveau får vi fyldt flyene op til alle vores fem græske destinationer Kreta, Rhodos, Kos, Samos og Korfu,” forklarer pressechef Nikolai Johnsen fra Star Tour.

”Vi har sat priserne ned for at få solgt de sidste sæder. Og det er lykkedes,” understreger direktør Jan Vendelbo fra Spies.

I en stor bue udenom
Han understreger, at alt virker på de græske feriedestinationer. Loftet over hvor meget der kan hæves i automaterne gælder kun for grækere, og mange hæveautomater på feriemålene drives af et amerikansk firma.

Så hvor politisk uro normalt får folk til at gå i en stor bue udenom et land og afbestille allerede købte rejser til landet, så har den økonomiske uro i Grækenland og de ekstra billige rejser til landet den stik modsatte effekt på danskerne.

Jan Vendelbo peger dog på, at den græske turbulens ikke er holdbar i længden.

”Der er brug for en afklaring på længere sigt. Når vi lægger sommerprogrammet for 2016 til salg, er det vigtigt, at der er ro på. For vi binder os op på hotel- og flykontrakter. Og derfor kan vi ikke have, at vi får en sommer på samme måde som i år,” understreger Jan Vendelbo.