London Gatwick Airport får fremover den franske lufthavnsoperatør VINCI Airports som ejer. Foto: London Gatwick Airport

Gatwick Airport kommer på franske hænder

Den franske lufthavnsoperatør VINCI Airports overtager aktiemajoriteten i London Gatwick Airport, som er den næststørste lufthavn i Storbritannien.

London Gatwick Airport får snart en ny ejer.

Global Infrastructure Partners (GIP), der investerer i infrastruktur verden over, har hidtil haft fuldt ejerskab af den britiske lufthavn. Men den amerikanske investeringsfond har indgået partnerskab med VINCI Airports, der er en førende fransk lufthavnsoperatør med et netværk af 46 lufthavne i 12 forskellige lande.

VINCI Airports har købt 50,01 procent af aktierne i London Gatwick, mens GIP fortsat vil beholde resten af aktierne og samtidig fortsætte forvaltningen af den britiske hovedstadslufthavn. Det forventes, at transaktionen gennemføres i løbet af første halvår i 2019.

“Vi glæder os meget over dette engagement fra VINCI Airports i Gatwick, som er en tillid i Gatwick og dens fremtidige potentiale,” siger David Higgins, bestyrelsesformand i London Gatwick. Han suppleres af lufthavnens administrerende direktør, Stewart Wingate:

“Dette er gode nyheder for lufthavnen, da det vil betyde kontinuitet, men også yderligere investeringer for passagererne i de kommende år for at forbedre vores service endnu mere. Vi flyver i øjeblikket til over 220 destinationer rundt om i verden og har ambitioner til at gøre endnu mere i de kommende år.”

Stærk og stabil vækst
VINCI Airports er et datterselskab af VINCI Concessions, og lufthavnsoperatøren byder årligt 228 millioner passsagerer velkommen i sine lufthavne.

”Hele netværket i VINCI Airports vil drage fordel af Gatwick Airports førsteklasses ledelse og operationelle ekspertise, som har tilladt lufthavnen at levere stærk og stabil vækst i et meget svært miljø. Som Gatwicks nye industripartner vil VINCI Airports støtte og fremme væksten i trafikken, driftseffektiviteten og udnytte sin internationale ekspertise inden for udvikling af kommercielle aktiviteter til yderligere at forbedre passagertilfredsheden,” siger Nicolas Notebaert, administrerende direktør i VINCI Airports og bestyrelsesformand i VINCI Airports.

London Gatwick Airport håndterer årligt mere end 46 millioner passagerer, og lufthavnen tilbyder 228 destinationer fordelt på 74 lande. EasyJet og British Airways er storaktører i London Gatwick. Londons næststørste lufthavn har verdens travleste enkelte landingsbane med en rekord på 950 operationer på én dag.

Problemfyldt optakt til jul
Kort før jul blev London Gatwick ramt af massive problemer, da to droner blev observeret i lufthavnen. Af sikkerhedsmæssige hensyn blev lufthavnen lukket helt ned, og flere hundreder afgange blev aflyst. Driften er igen tilbage på normal, og lufthavnen ser frem til at sikre flydende trafik.

”Mens dagens meddelelse markerer et spændende øjeblik for Gatwicks fremtid, er mit team og jeg fortsat fokuseret på at gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at rejsen forløber så jævnt som muligt for alle i resten af ​​juleferien,” siger Stewart Wingate.

Det samlede netværk af lufthavne i og omkring London er verdens største marked for luftfart i én by. London Gatwick er Europas ottende travleste lufthavn, mens London Heathrow med over 78 millioner passagerer i 2017 er den travleste lufthavn på det europæiske kontinent.

 

Relaterede artikler:

Gatwick åben for trafik igen efter drone-kaos

Gatwick vil bruge reservebane til øget vækst

København får ny London-rute

EasyJet åbner rute fra London til Aarhus

Flyvende start for Londons store lufthavne