Gebyrfri lufthavn

Sønderborg Lufthavn vil være en venlig modpol til de mange gebyrer hos luftfartsselskaberne. Derfor tilbyder lufthavnen morgenkaffe, aviser, parkering og trådløst internet – ganske gratis.

Spørger man flypassagererne er der stor tilfredshed med, at luftfartsselskaberne generelt har fået lavere priser. Men mange irriteres over de mange forskellige gebyrer, der ofte er til irritation og ærgelse. Der skal betales for alt – også maden ombord.På mange ruter er der slet ingen servering længere, hvilket også er tilfældet på Cimber Sterlings rute mellem Sønderborg og København.

Sønderborg Lufthavn vil derfor gå den modsatte vej af flyselskaberne.Det sker ved fra denne uge at indføre gratis morgenkaffe i lufthavnen. Selvom der kun er 35 minutters flyvetid til København, kan det være lang tid, hvis man er kommet sent afsted og ikke har fået morgenkaffen hjemmefra. Det vil lufthavnen nu råde bod på gennem et samarbejde med en førende dansk kaffegrossist. Derfor serveres der gratis morgenkaffe på alle morgenafgangene fremover.

“Lufthavnen tilbydersom måske én af de eneste lufthavne i verden en lang række serviceydelser uden beregning – og nu også gratis morgenkaffe. I modsætning til andre lufthavne vil vi heller ikke forlange over 100 kr. i døgnet for parkering, men tilbyder tværtimod gratis p-pladser. Desuden er avisen til flyveturen gratis, ligesom der er gratis internet til alle passagerer i lufthavnes terminal,“ siger lufthavnschef Anders Sørensen i en kommentar til initiativet.

Sønderborg Lufthavn har som mål at blive Danmarks bedste regionale lufthavn. Detvi ifølge lufthavnschefen ske gennem vækst i passagertallet ved at yde en god service og ikke påføre passagerne unødvendige og irriterende omkostninger under deres ophold i lufthavnen.