Flybe har valgt Birmingham International Airport som sin nye base. Foto: Birmingham International Airport

Genopstået flyselskab får base i Birmingham

Flybe etablerer sin første nye base i Birmingham. Det genopståede flyselskab afslører samtidig, at der er truffet beslutning om hvilke fly, som selskabet skal flyve med.

I marts sidste år måtte Flybe give op og indgav begæring om konkurs. Nu er flyselskabet dog genopstået med nye ejere, og næste år sendes der igen fly på vingerne.

Det nye Flybe får base i Birmingham International Airport. I tillæg til at flyene får base i lufthavnen i West Midlands, så etablerer det genopståede flyselskab også sit nye hovedkvarter i Birmingham Airport Diamond House, som er en kontorbygning, der befinder sig på lufthavnens område. 

Flybe fortæller i en pressemeddelelse, at åbningen af basen samt etableringen af flyselskabets hovedkvarter i byens lufthavn forventes at skabe 200 lokale jobs i Birmingham og resten af West Midlands-regionen i løbet af de kommende tre år. 

Storbritannien og til EU
Flybe gik konkurs i marts 2020. Det skete blot et år efter, at flyselskabet havde undgået en lignende situation ved at blive overtaget af et konsortium, der bestod af Virgin Atlantic, Stobart Group og Cyrus Capital Partners.

Da konsortiet gav op efter et års ejerskab, var Flybe det femtestørste flyselskab i England. Allerede i oktober sidste år – blot syv måneder efter konkursen – kom det frem, at selskabet Thymes Opco havde købt flyselskabets navn og andre aktiver.

Overtagelsen betyder, at Flybe kan få fly på vingerne igen i starten af 2022. Det er endnu uklart hvilke ruter eller destinationer, selskabet vil flyve til. I pressemeddelelsen afsløres det dog, at det drejer sig om flyvninger i Storbritannien samt til forskellige destinationer i EU.

Skal flyve med turboprop
Birmingham International Airport er ikke ukendt terræn for Flybe. Før konkursen drev flyselskabet også en base i lufthavnen. Flybes nye administrerende direktør, Dave Pflieger, fortæller, at der er flere grunde til, at flyselskabet vælger netop Birmingham som første base efter konkursen.  

“Det var et ideelt valg for os, dels på grund af områdets fantastiske mennesker og meget dygtig arbejdsstyrke samt den centrale beliggenhed i Storbritannien og det faktum, at Birmingham Airport er et globalt knudepunkt,” lyder det fra Dave Pflieger.

Flyselskabets administrerende direktør fortæller desuden, at hele selskabets nye flåde vil bestå af turbopropflyet De Havilland DHC-8-400. Valget er faldet på dette, da flyet – ifølge direktøren – når en forholdsvis hurtig hastighed uden at udlede lige så meget CO2 som andre flytyper. 

 

Relaterede artikler:

Kendt britisk flyselskab genopstår efter konkurs

Flybe er kollapset

Q400-fly fra Flybe bliver brandbekæmpelsesfly