Et Dash-8 fly fra Flybe. (Foto: Ken Fielding | CC 3.0)

Kendt britisk flyselskab genopstår efter konkurs

Flybe var det første europæiske flyselskab, der bukkede under for coronakrisen. Nu genopstår selskabet under samme navn og planlægger flyvninger denne sommer.

Britiske Flybe det første europæiske flyselskab, der gik konkurs, da COVID-19-pandemien ramte Europa i marts 2020. Nu er selskabet imidlertid på vej til at komme i luften igen under samme navn. Det skriver blandt andre Yahoo Finance.

Virksomheden Thymes Opco Ltd., der kontrolleres af Cyrus Capital, har købt Flybes forretning og aktiver og planlægger at genoptage nogle af selskabets flyvninger allerede denne sommer.

Flybe havde, da konkursbegæringen blev indgivet den 5. marts sidste år, cirka 2.400 medarbejdere og en stor tilstedeværelse i britiske lufthavne som Aberdeen, Belfast City, Manchester og Southampton.

Selskabet havde ruter til omkring 80 lufthavne i Storbritannien og Europa og stod for 40 procent af den samlede indenrigsflytrafik i Storbritannien.

En ny og forbedret udgave
”Vi er meget begejstrede for at kunne annoncere afslutningen på næsten seks måneders dedikeret hårdt arbejde fra det store team hos Flybe, UK Civil Aviation Authority, EU-Kommissionen og de mange andre, der gjorde denne meddelelse mulig,” siger en talsmand for Flybe Limited.

”Med forbehold for, at der fortsat er succes med vaccinationer og lempelse af rejserestriktioner, planlægger vi at lancere en ny og meget forbedret udgave af Flybe engang i løbet af sommeren på mange af vores tidligere ruter, hvor der stadig er et kritisk behov for et stærkt, pålideligt og kundefokuseret flyselskab,” siger talsmanden for det genopståede selskab.

Med genskabelsen af Flyby er det for første gang i historien lykkes at genrejse et insolvent britisk flyselskab.

Fløj en periode for SAS
Flybe blev oprindeligt etableret som Jersey European Airways, og blev senere omdøbt til British European. I 2002 fik selskabet navnet Flybe.

I 2012 fløj Flybe i en periode på 10 måneder 18 gange om ugen mellem København og Stockholm-Bromma. Det lykkedes dog aldrig selskabet at få fodfæste på det danske marked. Til gengæld fløj Flybe frem til 14. januar 2020 for SAS med fem ATR 72-600-fly på wetlease-kontrakter.

 

Relaterede artikler:

Flybe kan komme på vingerne igen i 2021

Loganair overtager Flybe-ruter

Flybe er kollapset