Gigantfusion i luften er godkendt

Verdens største luftfartsselskab bliver en realitet efter at det amerikanske justitsministerium har godkendt fusionen mellem United Airlines og Continental Airlines. Den sidste ‘hurdle’ er aktionærernes godkendelse, der skal foreligge senest den 1. oktober.

Det amerikanskejustitsministerium har godkendt fusionen mellem United og Continental Airlines. Det nye selskab vil fremover hedde United Airlines og forventer at transportere 144 mio. passagerer årligt.

Rutenettet vil fra fusionens begyndelse dække i alt 370 destinationer i 59 lande. Dermed bliver det nye United Airlines verdens største luftfartsselskab og vil samtidig være en del af Star Alliance sammen med bl.a. Lufthansa og SAS.

“Vi er glade for at have nået denne kritiske milepæl og ser frem til vores respektive aktionær-afstemninger næste måned, hvorefter vi forventer at være på vej til at lukke vores fusion den 1. oktober,“udtaler Glenn Tilton, der er koncernchef for UAL Corporation. “Kombinationen af United og Continental vil skabe en verdensklasse-luftfartsselskab, der vil levere et brancheførende netværk for vores kunder og de samfund, vi betjener, karrieremuligheder for vore ansatte, og værdi og afkast til vores aktionærer.“

Fusionen skal endeligt godkendes af begge selskabers aktionærer senest den 1. oktober i år.Det forventes dog allerede at ske den 17. september, hvor begge selskaber har indkaldtderes respektive aktionærer til godkendelse af fusionen.

Læs også:

Nyt design til United og Continental

Continental og United skaber et nyt ‘United Airlines’