Gislev Rejser begejstret for Roskilde Lufthavn

Fynske Gislev Rejser og dets kunder var begejstrede for at bruge Roskilde Lufthavn i den forgangne sommer. Det er dog usikkert om selskabet vender tilbage i 2015.

Den fynske rejsearrangør Gislev Rejser udvidede i den forgangne sommersæson sit koncept med at operere ferieflyvninger fra de mindste danske lufthavne. Således sendte selskabet fire gange henover sommeren gæster afsted med fly fra Roskilde Lufthavn til tre forskellige destinationer i Italien. I forvejen har Gislev Rejser de seneste 6-7 år haft flyvninger ud af Odense Lufthavn.

Sommerens flyvninger fra Roskilde blev udført af Malmø Aviation med 112-personers AVRO RJ-100 fly. Gislev Rejser fløj gæsterne til Napoli og Pisa på det italienske fastland samt til Olbia på Sardinien.

Den lille lufthavn nær landsbyen Tune syd for Roskilde blev taget godt imod af Gislev Rejsers kunder.

”Gæsterne var meget begejstrede og vi fik alle fire fly afsted uden problemer. Servicen var uovertruffen og cafeteria’et i lufthavnen havde sat morgenmad frem og det hele. Så det foregik stille og roligt,” fortæller Mogens Andersen, direktør for Gislev Rejser.

Han har også store roser direkte fra selskabet selv.

”Den modtagelse Gislev Rejser fik i lufthavnen såvel som i Roskilde var helt fortrinlig,” understreger Mogens Andersen, der blandt andet sigter til Visit Roskilde og Hotel Prindsen.

Visse begrænsninger
Mogens Andersen er dog ikke sikker på, at Gislev Rejser vender tilbage til Roskilde Lufthavn i 2015. Længden af lufthavnens landingsbaner sætter nemlig visse begrænsninger på hvilke flytyper, der kan anvendes og hvor mange passagerer de kan have med.

Sammen med Københavns Lufthavn, så er Roskilde Lufthavn ejet af Københavns Lufthavne A/S. Lufthavnen kan dog slet ikke nå storebror til sokkeholderne hvad angår passager- og trafikmængder. For mens lufthavnen på Amager havde mere end 24 mio. passagerer i år og over 140 flyruter, så havde lufthavnen ved Tune kun Copenhagen Air Taxi’s rutetaxaflyvninger til Anholt og Læsø i sommersæsonen samt sporadiske flyvninger med soldater til og fra Afghanistan i kategorien ruteflyvning.

Gislev Rejser havde hyret Malmø Aviation til at klare sommerens flyvninger fra Roskilde Lufthavn.