Den nye sikkerhedskontrol i Helsinki Airport. (Foto: Finavia | PR)

Gør klar til ny passageroplevelse i Helsinki Airport

Fremover bliver det lettere at være passager i lufthavnen i Helsinki, der får ny teknologi til scanning af håndbagage. Samtidig flytter SAS og Norwegian den 1. juni væk fra Terminal 1.

Passagerer, der ofte rejser i USA eller i de største europæiske lufthavne, har allerede stiftet bekendtskab med teknologi, der gør det nemmere at komme hurtigt og effektivt gennem sikkerhedskontrollen.

Her er det nemlig som udgangspunkt muligt at beholde elektronik og plasticposer med væsker i håndbagagen takket være nyt udstyr til scanning og analyse af bagagen. Sådan bliver det også i Helsinki Airport, når lufthavnen den 24. maj tager det nye udstyr i brug.

”Den nye sikkerhedskontrolteknologi i Helsinki Airport betyder, at for eksempel bærbare computere, telefoner eller store spejlreflekskameraer ikke længere skal tages ud af håndbagage eller håndbagage. Plastikposerne, hvori beholdere med mindre end hundrede milliliter væske skal pakkes, kan også blive i håndbagagen,” fortæller Henrik Hansson, direktør for infrastruktur, bæredygtighed og sikkerhed hos Finavia.

Udover den nye teknologi har lufthavnen valgt at fordoble kapaciteten og investeret i mere uddannelse af sikkerhedskontrollørerne. Ydermere er der valgt et blåt farveskema i sikkerhedskontrollen, idet denne farve har en beroligende virkning på den gruppe af rejsende, der stresses i den slags situationer.

Flyttedag hos flyselskaberne
I forbindelse med renoveringen af lufthavnen, der har været flere år undervejs, bliver Terminal 1 og Terminal 2 smeltet sammen til ét terminalområde med centraliseret check-in og bagagehåndtering. Dermed behøver passagererne ikke længere at orientere sig i forhold til, hvilken terminal, der skal rejses fra.

Sammenlægningen af de to terminaler betyder, at en række flyselskaber kommer til at holde flyttedag. Første fase af overflytningen startede den 21. marts, hvor blandt andet Finnair, airBaltic og British Airways er i gang med at blive flyttet væk fra Terminal 2. Dette forventes afsluttet den 23. maj.

Anden fase går i gang den 1. juni, hvor Norwegian, Lufthansa, SAS og en række andre flyselskaber forlader Terminal 1 til fordel for det nye afgangs- og ankomstområde. Senest den 30. juni vil det hele være på plads, hvorefter incheckning, sikkerhedskontrol og bagageudlevering i Terminal 1 lukkes ned.

Ibrugtagningen af det nye område i lufthavnen sker samme år, hvor Helsinki Airport kan fejre 70 års jubilæum.

 

Relaterede artikler:

100 dage til åbningen af ”fremtidens lufthavn”

Passagerhåndteringen i finske lufthavne optimeres

Afslutter tre års renoveringsarbejde i Helsinki Airport