Afgangshallen i Terminal 2 i Helsinki Airport (Foto: Finavia/PR)

Passagerhåndteringen i finske lufthavne optimeres

Finavia er i samarbejde med Amadeus i gang med en omfattende modernisering af alle check-in- og boarding-systemer i de finske lufthavne.

Den finske lufthavnsoperatør Finavia har siden 2013 været i gang med en større udvidelse og modernisering af Helsinki Lufthavn. Investeringsprogrammet skal styrke Helsinkis position som et hub for flytrafikken mellem Europa og Asien.

Lufthavnens terminaler er som en del af programmet blevet udvidet med 45 procent, mens kapaciteten i lufthavnens bagagehåndtering og paskontrol er øget med 50 procent. Samtidig er Finavia i samarbejde med Amadeus gået i gang med at modernisere Finavias teknologiske infrastruktur, heriblandt check-in- og boarding-systemer.

600 check-in skranker opdateres
Moderniseringen begrænser sig ikke til Helsinki Lufthavn men rulles ud på tværs af Finavia-lufthavne, der fremover vil benytte den integrerede cloud-løsning Amadeus Flow til at håndtere alle aspekter af passagerhåndtering, herunder software, hardware og services.

Programmet omfatter også en fuld hardwareopdatering inklusive 600 check-in-skranker, printere og scannere, som alle er fuldt integreret i Amadeus Flow-platformen. Udrulningen af de nye systemer begynder i år og forventes fuldført i 11 af Finavias lufthavne i begyndelsen af ​​2022

Med den nye cloud-platform forbinder et enkelt internetlink Finavias lufthavne til Amadeus, hvor enhver af flyselskabets applikationer let kan implementeres i løbet af få timer.

Blandt fordelene for passagerer er muligheden for kontaktløs betaling for eksempelvis ekstra bagage eller loungeadgang via Amadeus’ Airport Pay-løsning.

Open sky-platform
”Vi bevæger os hen mod en open sky-platform med Amadeus, og det betyder, at vi lettere kan udrulle nye innovationer uden lange certificeringscyklusser eller IT-projekter på stedet,” siger Leyla Akgez-Laakso, IT-direktør i Finavia.

”Mange af vores regionale lufthavne er stærkt sæsonprægede, eksempelvis i Lapland i december. Vi har planer om at udnytte ’skyen’ til at give flyselskaberne mulighed for at lave check-in af passagerer på hoteller, hvilket reducerer køer og efterspørgsel efter tjenester i terminalen,” siger Leyla Akgez-Laakso.

Finavia betjener omkring 50 finske og udenlandske flyselskaber i 20 lufthavne i Finland. Helsinki er langt den største finske lufthavne med 21,7 millioner passagerer i 2019, mens Oulu som den næststørste lufthavn blot havde lidt over én million passagerer i 2019.

 

Relaterede artikler:

Afslutter tre års renoveringsarbejde i Helsinki Airport

Nordisk lufthavn kåret som Europas bedste

Her er de 20 største nordiske lufthavne i 2020