Græsk krise rammer Athen-ruter

Som en konsekvens af den økonomiske krise i Grækenland nedlægger 10 flyselskaber i alt knap 70 ugentlige flyvninger til Athen. For første gang i mere end 70 år vil Athen ikke længere have en direkte rute over Atlanten.

Krisen i den græske økonomi får nu konsekvenser på startbanerne i Athens lufthavn. Fra vinterfartplanernes ikrafttræden i oktober vil 10 flyselskaber skære ned i antallet af flyvninger til den græske hovedstad. I alt knap 70 ugentlige flyvninger forsvinder i forhold til sidste vinter.

Mest markant er Delta Airlines’ beslutning om at lukke den daglige forbindelse mellem New York og Athen. Det vil betyde, at byen for første gang i mere end 70 år ikke vil have en direkte flyrute over Atlanten.

Historisk er også Singapore Airlines’ lukning af ruten fra Singapore til Athen. En rute, som selskabet har befløjet i 40 år. Sidste vinter med to ugentlige returflyvninger og i sommerperioden med tre ugentlige.

De otte øvrige selskaber, der skærer ned på Athen-flyvningerne, er alle europæiske.

Air France reducerer fra 28 til 21 ugentlige flyvninger fra Paris, mens Lufthansa går fra 21 til 14 ugentlige afgange fra Frankfurt og fra 19 til 14 fra München.

KLM har allerede i sommerfartplanen reduceret fra to til en daglig afgang på ruten fra Amsterdam til Athen, og den reduktion holder selskabet fast i i vinterfartplanen.

Herudover reducerer Brussels Airlines, LOT, Swiss, Air Portugal og Air Moldova antallet af flyvninger til Athen.