Græsk Star-medlem starter CPH-rute

Efter overtagelsen af lokalrivalen Olympic vil græske Aegean åbne knap 50 nye ruter og 15 nye destinationer næste år. En af dem bliver København.

Den 22. maj næste år vil alle europæiske medlemmer af Star Alliance været repræsenteret i Københavns Lufthavn. Det sker når et Airbus A320 fly fra græske Aegean sætter hjulene ned på landingsbanen og markerer åbningen af selskabets nye rute fra Athen til København.

Aegean vil flyve tirsdage, torsdage og lørdage og selskabet kommer til at benytte en Airbus A320 med plads til 168 passagerer på ruten.

A3 810 ATH 08:15 CPH 10:30 x2x4x6x A320
A3 811 CPH 11:10 ATH 15:20 x2x4x6x A320

Oslo eller Stockholm
Ruten er en af i alt knap 50 nye ruter, som Aegean planlægger at åbne næste år. Samtidig vil selskabet flyve til 15 nye destinationer. Den voldsomme ekspansion er et resultat af at Aegean efter lang tids diskussion med EU-Kommissionen endelig har overtaget den tabsgivende lokalrival Olympic. Den ekstra kapacitet som overtagelsen giver, skal bruges til at ekspandere.

Udover København så vil Aegean sætte Stockholm, Birmingham, Marseille, Nantes, Zürich, Hamburg, Hannover, Nürnberg, Catania, Abu Dhabi, Beirut og Paphos på Cypern, Ljubljana i Slovenien og Dubrovnik i Kroatien på rutekortet

Aegean overvejede i første omgang om de skulle vælge Oslo eller Stockholm. Det faldt ud til svenskernes fordel. Fra foråret vil Aegean således flyve to gange om ugen mellem Athen og Stockholm.