Great Dane Airlines-besætning i uniformer fra Bamboo Airways. (Privatfoto)

Great Dane Airlines-ansatte klar til julefest i Vietnam

Omkring 40 ansatte hos Great Dane Airlines skal fejre jul under fremmede himmelstrøg i Vietnam. “Vi er ikke misundelige på vejret eller på corona-situationen hjemme i Danmark.”

Mens julefreden sænker sig over Danmark efter et år, der har stået i coronaens tegn, så er der danskere, der holder jul i udlandet og derfor må fejre højtiden på en anden måde, end det sker herhjemme.

Det er tilfældet for omkring 40 ansatte fra det nordjyske flyselskab Great Dane Airlines, der i løbet af sommeren sikrede sig en kontrakt på beskæftigelse af to Embraer-fly i Vietnam for vietnamesiske Bamboo Airways. Det første hold tog afsted i midten af september, og efter en 14 dages karantæneperiode var de klar til at starte op med flyvninger til ferieøen Con Dao fra henholdsvis Hanoi, Vinh og Hai Phong.

CHECK-IN.DK satte Cabin Crew Manager Jens Jørgensen og Station Manager Sanne Jakobsen stævne på Teams for at høre, hvordan de første tre måneder er gået, og hvordan man fejrer jul, når man befinder sig næsten 9.000 kilometer væk fra Danmark.

Begrænset coronasmitte i Vietnam
I Hanoi er der i øjeblikket mellem 15 og 25 graders varme, så der har været et par “kolde” dage, hvor trøjerne er blevet fundet frem, og det er da heller ikke det danske vejr, som de udsendte medarbejdere fra Great Dane Airlines savner mest.

“Vi er ikke misundelige på vejret eller på corona-situationen hjemme i Danmark. Der er næsten ingen corona herude, og de slår ned på det med det samme. De er meget strikse, og vi skal i 14 dages selvisolation og igennem to tests efter ankomst,” fortæller Jens Jørgensen.

De ansatte hos Great Dane Airlines kan opleve Vietnam på mini-ferier. (Privatfoto)

De strikse regler har også været med til at besværliggøre de udskiftninger, der har været undervejs, idet det kan tage flere måneder at få tilladelser og visa på plads. Derfor er det de færreste, der har mænd, koner og kærester derhjemme, da der er tale om et ophold, der varer frem til udgangen af marts næste år.

Fokus på trivsel
Efterhånden er der blevet etableret en hverdag hos det danske team, der bor på hotel i et kvarter i Hanoi, hvor der er mange caféer og restauranter, og hvor der også opholder sig andre udlændinge. I starten var det et lidt stressende forløb med mange nye rutiner, men nu er tingene blevet mere rutineprægede, hvorfor der er stor opmærksomhed på trivslen.

“Jeg tror, at der sniger sig en smule økuller ind, når der er så mange samlet over en længere periode. Vi skal passe på hinanden og sørge for, at der er ikke er nogen, der sidder alene på deres værelser. Vi gør rigtig meget for at få trivslen til at køre hernede, men der har været lidt omkring hjemve her ved juletid,” siger Jens Jørgensen.

Men det hele går ikke op i arbejde, for der er masser af muligheder til at opleve Hanoi eller tage på små ferier rundt i Vietnam.

“Hanoi er en storby, hvor der bor 10 millioner mennesker. Det er et helt andet miljø og en anden kultur, og for mig er det rigtig spændende at se den måde de lever på herude,” fortæller Sanne Jakobsen.

Der er masser af muligheder for at opleve millionbyen Hanoi. (Privatfoto)

Julemiddag på hotellet
Begge er de nogle af de såkaldte “tovholdere”, der har ansvaret for at sikre, at det hele fungerer under opholdet i Vietnam, og de er da også med i planlægningen af, hvordan der skal fejres både juleaften og nytårsaften.

“Julen betyder også noget for vietnameserne, og der er julemusik, så snart man går uden for døren. Vi flyver det samme program som vi plejer den 24. december, og nogle skal overnatte i Hai Phong juleaften, mens andre tager på juleferie sydpå til en ø, der hedder Phu Quoc. Vi har valgt at holde vores julefest på hotellet, så dem der skal flyve næste morgen, kan komme i seng i ordentlig tid,” forklarer chefen for de kabineansatte.

Der er juletræ i hotellets lobby, og der er arrangeret pakkeleg og bestilt julemiddag i hotellets restaurant, mens andre skal lave risengrød.

“Der er nogle, der savner både børn og familier derhjemme, men vi prøver at gøre det så hyggeligt som muligt og få det bedste ud af det,” understreger Sanne Jakobsen.

Opmærksom på grupperinger
Om tre måneder går turen tilbage til Aalborg Lufthavn, og så står trafikprogrammet på charterflyvninger fra Aalborg, Billund og København til Sydeuropa, hvis rejsevejledningerne og udviklingen i coronapandemien tillader det.

Her er de udsendte medarbejdere i Vietnam opmærksomme på, at der ikke opstår to grupper af ansatte, der ikke har samme fælles grundlag.

“Vi kommer tilbage til Danmark som en gruppe, der har haft nogle helt specielle oplevelser sammen, og når vi kommer hjem skal vi blandes med resten, og så er det vigtigt at huske, at bliver mikset godt ind med de andre, så der ikke bliver to grupper – dem der var derhjemme og dem der var i Vietnam,” uddyber Jens Jørgensen.

Begge er de meget glade for at have fået muligheden for at være med på eventyret i Vietnam og har hele tiden været bevidst om, at opgaven skal løses, så virksomheden kan overleve den svære tid for luftfarten under COVID-19.

“Hele vores Bamboo-eventyr har været godt, og vi har et fint samarbejde – både herude og med dem derhjemme. Vi ved alle sammen, at vi skal have det til at fungere. Vi kæmper for denne virksomhed og er alle stolte af at arbejde for Great Dane Airlines,” lyder det fra de danske GDA-ansatte i Vietnam.

 

Du får som læser adgang til denne historie, der normalt koster penge. Vi håber, at vores artikel kan vise, at vore medier indeholder andet og mere end de nyheder, som du kan læse på gratismedierne. Det er muligt at tegne et abonnement for under to kroner om dagen, så du kan blive klædt på til at følge udviklingen i rejse- og luftfartsbranchen.

 

Relaterede artikler:

Great Dane Airlines presses af LOT i Vietnam

Grønt lys til Vietnam for Great Dane Airlines

Great Dane Airlines skal flyve et halvt år i Vietnam