Grønlandsk incoming-bureau konkurs

Der blev i denne uge i retten i Nuuk afsagt konkursdekret over Kangerlussuaq Tourism. Den konkursramte virksomhed ejer også Grønlands-Eksperten i København.

Kangerlussuaq Tourism er konkurs efter at have kæmpet i mange år med økonomiske vanskeligheder. Selvom der løbende er tilført offentlige midler fra såvel Greenland Venture og Greenland Tourism, har det ikke været muligt at holde liv i virksomheden, der allerede i 2001 var tæt på en konkurs. Det skriver rejsemagasinet Travel People.

I2001 blevvirksomheden overtaget af den københavnske revisor Jens Laursen og hustruen Gitte, der forinden havde investeret et mindre beløb i foretagendet. Da selskabet i 2001 stod overfor konkurs, valgte Jens Laursen at lægge så mange penge på bordet, at en konkurs blev afværget, og herefter overtog han firmaet, som han siden har ledet.

Den umiddelbare gæld beløber sig ifølge Travel People til 1,5 mio. kr, men forventes at blive større, når samtlige kreditorer indkommer medrespektive krav.

Kangerlussuaq Tourism står som ejer af rejsearrangøren Grønlands-Eksperten i København, der som datterselskab muligvis bliver omfattet af konkursen.

“Det er en meget kedelig dag for os. Vi kender endnu ikke vores videre skæbne,“ siger bureauchef Mogens Gislinge til Boarding.dk. “Under alle omstændigheder bliver det sværere fremover at arrangere rejser til Grønland, når der er færre aktører på det grønlandske incoming-marked.“

Udover Grønlands-Eksperten har Kangerlussuaq Tourism haft Profil Rejser og det norske rederi Hurtigtruten i sin incoming-portefølje. Hurtigruten sejler med skibet Fram til grønlandske byer i sommerperioden. Fram vil i den kommende sommersæson istedet blive serviceret af World of Greenland, oplyser rederiet ifølge Travel People.