Gulf Air tæt på lukning eller omstrukturering

Mens Etihad Airways, Emirates og Qatar Airways stormer frem, kniber det mere for den sidste del af det mellemøstlige firkløver, Gulf Air. Hovedaktionæren i Bahrain menes klar med en plan, der enten vil lukke Gulf Air helt eller omdanne selskabet med et regionalt fokus.

Ikke alle mellemøstlige flyselskaber har det lige nemt. Hvor Qatar Airways, Emiratesog Etihad Airways har fremgang, er detBahrain-baserede Gulf Air løbet ind i store vanskeligheder.

Faktisk så store vanskeligheder, at Gulf Air kan risikere helt at måtte lukke.

Det sker efter, at myndighederne i Bahrain og selskabets største aktionær, Mumtalakat,sår tvivl om en kapitaltilførsel, der skal sikre selskabets fremtid.

I løbet af få dage ventes myndighederne i Bahrain,at komme med en plan som enten heltlukker og slukker for Gulf Air, eller påtvinger selskabet en voldsom omstrukturering.

Fra international til regional

Gulf Air har mærket den hårde konkurrence fra netop de mellemøstlige luftfartsselskaber med Qatar Airways, Emirates og Etihad Airways i spidsen, men også lavprisflyselskaber som Air Arabia og flydubai har taget markedsandele fra Gulf Air.

Regeringen i Bahrain og hovedaktionæren ventes nu præsentere enten en helt nedlukning af selskabet eller en markant omlægning af forretningsstrategien. Angiveligt skal Gulf Air væk frade internationale ambitioner og fokusere på at blive et mere regionalt orienteret luftfartselskab.

En mulighed er også, at regeringen i Bahrain helt vælger at sælge aktieposten i Gulf Air.

Ifølge avisen Gulf Daily News overvejer Gulf Air i øjeblikket en række “strategiske muligheder“ for selskabets fremtid ogkoncernchef for Gulf Air, Samer Majali, lover en hurtig afklaring.

Gulf Air blev grundlagt i 1950 og er det nationale luftfartselskab i Bahrain. Selskabet forbinder Bahrain med Mellemøsten og resten af verden med ruter til 51 byer i 33 lande. Selskabet har en flåde af 35 fly.

Gulf Air har siden den 1. juli 2011 fløjet fire gange ugentligt mellem København og Bahrain med et fly af typen Boeing 737-700 opereret af PrivatAir på vegne af det arabiske selskab.