Cape Town i Sydafrika. Foto: Wikimedia Commons

Håb om Norwegian-rute til Cape Town

Turistmyndighederne og lufthavnen i sydafrikanske Cape Town er i dialog med Norwegian om en direkte rute fra Europa til Cape Town.

Den sydafrikanske lufthavn Cape Town International Airport har planer om at udvide og ekspandere i de kommende år, og lufthavnen satser blandt andet på at få flyselskabet Norwegian til at etablere en rute fra Europa til byen på Afrikas sydspids.

Det siger direktør for Cape Towns turistmyndigheder til det lokale medie Tourism Update.

”Vi taler fortsat med Norwegian, og vi mener, at der er en god business case med det flyselskab,” siger Tim Harris, direktør for turismeorganisationen Wesgro, til Tourism Update.

Cape Town International Airport har i løbet af de seneste fem år fået 16 nye ruter, ligesom kapaciteten på 22 andre ruter er blevet udvidet.

Det har samlet set betydet en udvidelse af den internationale sædekapacitet til 1,5 millioner sæder. ”Vi har dybest set fordoblet omfanget af non-stop flyforbindelser til Cape Town,” siger Tim Harris.

Udvidelse i de kommende år
Cape Town International Airport har imidlertid appetit på mere vækst, og planlægger en udvidelse af lufthavnen inden for de kommende fem år, hvor kapaciteten for start og landinger skal øges fra de nuværende 35 operationer i timen til 45 operationer i timen. Dermed bliver der plads til nye ruter som eksempelvis en Norwegian-rute fra Europa.

Tim Harris afslørede allerede i sommeren 2019 over for sydafrikanske og internationale medier, at Wesgro og den internationale lufthavn i Cape Town var i dialog med Norwegian om en mulig rute mellem London Gatwick Airport og Cape Town International Airport.

CHECK-IN.dk har spurgt Norwegian, om de kan bekræfte forlydenderne om en mulig rute til Cape Town.

“Vi evaluerer løbende vores netværk i forhold til efterspørgslen, og vi vil meddele eventuelle ændringer, når det er passende at gøre det,” lyder svaret fra Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef i Norwegian.

British Airways sidder på trafikken
British Airways er i dag det eneste selskab, som flyver hele året mellem London og Cape Town. British Airways flyver både fra London Gatwick og London Heathrow til Cape Town med op til tre daglige forbindelser.

En direkte rute til Cape Town står højt på ønskelisten hos Københavns Lufthavn, men med Norwegians nye strategi om ikke at drive langdistanceruter ud af København, må lufthavnen kigge sig om efter andre aktører, som kunne tænkes at gå ind på ruten.

 

Relaterede artikler:

Norwegian opgiver at flyve til Heathrow

Ingen 737 MAX i Norwegians sommerprogram

Ny Norwegian-strategi koster CPH dyrt