Hamborg Lufthavn fejrer 100 års jubilæum

I weekenden fejrer Hamborg Lufthavn sit 100 års jubilæum. Det er verdens ældste lufthavn, der endnu er aktiv og jubilæet fejres med en række aktiviteter for hele familien. Blandt andet får lufthavnen som noget helt særligt besøg af Airbus A380-fly fra henholdsvis Lufthansa og Emirates.

Den 5. marts 1910 besøgte den berømte luftskibskonstruktør, grev Ferdinand von Zeppelin, byen Hamburg og holdt en strålende tale, hvori han forudså den store betydning som Zeppelin luftskibene kunne få.

Det fik private investorer til at stable et lufthavnsprojekt på benene, og den 10. januar 1911 grundlagde man selskabet Hamburger Luftschiffhallen GmbH, der købte en knap 45 hektar stor grund.

Dermed kan Hamburg Lufthavn nu fejre sit 100 års jubilæum og det sker med en stor fest i den kommende weekend, hvor lufthavnen lørdag og søndag slår dørene op for gæster.

Det er blandt andet muligt at få en rundflyvning med et Super Constellation fly, og desuden kan man opleve mere end 40 forskellige historiske fly på jorden

Som noget helt særligt kommer Lufthansa og Emirates med hver deres Airbus A380. Megaflyet fra Emirates lander efter planen i Hamburg lørdag klokken 13.40, og om søndagen lander Lufthansa med deres A380.

Der vil være en række gratis arrangementer rundt omkring i lufthavnens terminal 1 og 2, men til selve flyveopvisningen skal voksne betale 5 euro for adgang, men børn mellem6-16 år skal betale 3 euro. Børn under 6 år kommer gratis ind.

Hollandske KLM var det første internationale luftfartsselskab i Hamburg, da man den 1. september 1920 indviede ruten mellem Hamburg og Amsterdam. Kort efter indviede forløberen til SAS, Det Danske Luftfartsselskab A/S, i øvrigt en udenrigsrute fra Kløvermarken i København til Hamburg.

Hamburg Lufthavn er i dag den største lufthavn i Nordtyskland og den femte største tyske lufthavn overhovedet. Omkring 60 luftfartsselskaber benytter i dag lufthavnen og forbinder Hamburg med resten af verden via over 125 ruter.Samlet set arbejder omkring 15.000 i og omkring lufthavnen.

Vil man have et bedre overblik over lufthavnen kan man i stedet besøge verdens største modeljernbaneanlæg, Miniatur Wunderland i Speicherstadt, der er en af de populæreste seværdigheder i Hamburg. Her findes nemlig en 26 millioner kroner dyrminiature udgave af Hamburg Airport, komplet med tilkørselsveje, start- og landingsbaner, terminaler og parkeringshuse.