British Airways Boeing 787-8 Dreamliner. (Foto: British Airways )

Helt ny First Class på nye BA-fly

Når British Airways sætter sit første Boeing 787-9 Dreamliner fly i drift, så vil det også være premieren for selskabets nye First Class-kabine.

Når British Airways til oktober sætter sit første af i alt 22 Boeing 787-9 langdistancefly i drift, så vil det for de rejsende på First Class samtidig være et goddag til en helt ny kabineindretning og helt nye sæder skabt specielt til den nye flytype.

Der vil være otte First Class-sæder på den nye flytype, der er en forlænget udgave af den normale Boeing 787-8 Dreamliner, som British Airways har otte eksemplarer af i sin flåde.

Den nye First Class-kabine er en videreudvikling af den nye kabine, som British Airways lancerede i 2013 ombord på deres nye Airbus A380-fly. Og den kabine havde rødder i First Class-kabinerne ombord på Boeing 777-flyene.

Uden at flytte sig
Den britiske flyselskab holder kortene tæt ind til kroppen, men der er dog sluppet lidt information ud om indretningen af de nye First Class-kabiner.

De otte individuelle suiter vil have mere lagerplads end på British Airways’ andre fly. Her kan passagererne anbringe deres ting, ligesom der nede i en ny skammel ved siden af fodstøtten vil være plads til sko, tasker og andre personlige ting. Et skab placeret i øjenhøjde vil være beregnet til mindre personlige effekter såsom tablet-pc’er, læsebriller og lignende.

Skabet til jakker bliver tilgængeligt for passagerer uden at de skal flytte sig fra deres sæde, mens et spejl vil være monteret på indersiden af skabsdøren.

Den store 23 tommer skærm er koblet sammen med en mindre fjernbetjening med et touch screen-display. I modsætning til det nuværende design på Boeing 777 og Airbus A380-flyene, så sidder skærmen fastmonteret på stoleryggen. Dermed vil det være muligt at se film og tv-udsendelser hele vejen fra gate til gate. I dag skal skærmen klappes ind under start af landing, da den hænger i nogle hængsler.

De rejsende på First Class mellem London Heathrow og Delhi bliver de første til at tage den nye kabine i brug. Senere er det meningen at også de rejsende til Abu Dhabi, Muscat og Kuala Lumpur skal have glæde af de nye kabiner.