Hemmeligt flyselskab bestiller fly for tre mia. kroner

Et flyselskab, der ikke vil have sit navn frem, har bestilt CRJ900-fly for tre mia. kroner.

Den canadiske fly- og togproducent Bombardier har landet en ordre på 10 CRJ900 regionale jetfly til en kunde, som helst ikke vil have sit navn frem på nuværende tidspunkt.

Baseret på listeprisen har aftalen en værdi af 472 mio. dollars, svarende til 3,1 mia. danske kroner, og er kærkomment nyt for Bombardier, der de senere år har haft sit hyr med at få færdigudviklet sin nye C-serie af regionale jetfly i vægtklassen umiddelbart over den populære CRJ-serie.

Flyve for SAS
Den nye ordre kommer kort tid efter at leasingselskabet Trident Jet besluttede at indløse fire af de optioner på seks CRJ900-fly, som selskabet havde tegnet sig for i forbindelse med bestilling af otte CRJ900-fly. De otte fly er leveret og leaset ud til irske City Jet, der opererer dem for SAS. De fire ekstra CRJ900-fly skal også bruges af CityJet til at flyve for SAS fra foråret 2017.

Trident Jet var oprindeligt også anonym, da man oprindeligt afgav ordren på otte CRJ900-fly og option på yderligere seks fly. Det kan derfor ikke udelukkes, at det er Trident Jet, der er på spil igen. Det er dog meget utænkeligt, at det skulle være fly, der er tiltænkt CityJet-flyvninger for SAS. Her har man nemlig fortsat to optioner tilbage at trække på, hvis SAS får appetit på mere irsk underleverandørflyvning.

Internationale kilder spekulerer snarere i at kunden kunne være et amerikansk eller kinesisk flyselskab.

Verdens mest populære
Bombardier har leveret eller ordre på at levere i alt 1.902 CRJ-fly, heraf 428 CRJ-900 fly. CityJet og SAS’ datterselskab Cimber A/S er to af de mere end 100 flyselskaber i omkring 40 lande som tilsammen har logget mere end 43,5 mio. flyvetimer i CRJ-serien, der består af -200, -700, -900 og -1000 modellerne.

Ifølge Bombardier har verdens CRJ-fly fløjet med næsten 1,6 mia. mennesker, hvilket gør flytypen til verdens mest populære regionale jetfly.

 

 

Relaterede artikler:

SAS henter flere City Jet-fly ind

Bombardier vil udfordre Boeing og Airbus

Forsinket Bombardier-fly træder ind på scenen