Her er Norwegians første Dreamliner

Norwegian har offentliggjort billeder af selskabets første Boeing 787 Dreamliner, som skal bruges til den længe ventede langdistancesatsning. Flyet bliver Dreamliner nummer 102 og forventes leveret i april næste år.

Efter flere års tilløb begynder Norwegians meget omtalte lancering af langdistanceflyvninger fra Europa til Asien og Nordamerika bogstavelig talt at tage form. Selskabet har således offentlliggjort billeder af det første af de i alt seks Boeing 787 Dreamliner-fly, som indkøbes og leases særligt til at flyve mellem kontinenterne til priser, som, ifølge Norwegian, bliver det halve af hvad priserne er i dag.

Indtil nu har Norwegian kun sagt, at de første destinationer bliver Bangkok og New York fra Oslo og Stockholm med start i 2013. Konkrete fartplaner er stadig ikke blevet offentliggjort, de præcise opstartsdatoer er stadig ikke kendt, og billetsalget er stadig ikke startet endnu.

Men i forbindelse med præsentationen af regnskabet for årets tredje kvartal viste Norwegian de første billeder af Dreamliner nummer 102, som bliver Norwegians første. Fronten af flyet er ved at blive samlet på en fabrik i Kansas i USA. Den vil blive sat sammen med komponenter fra blandt andet USA, Italien, Japan, Kina, Storbritannien og Sverige i Boeings samlehal i Everett i staten Washington. Og i april næste år forventes flyet at kunne lette og sætte kursen mod Oslo.

Herefter følger cirka en måneds indkøring, hvor piloter og kabinepersonale skal lære flyet at kende. Det sker ofte på træningsflyvninger, hvor flyet indsættes på kortere eksisterende ruter i stedet for de normale fly. Det kunne eksempelvis være, at Dreamlineren blev brugt på enkelte ruteflyvninger fra Oslo til København og Stockholm eller lignende. Det giver træning til besætningerne med rigtige passagerer.

Billetsalg i november
At der er et fly på vej ned af samlebåndet, er det første konkrete bevis på, at den langdistancesatsning, som Norwegian har talt om siden 2010, faktisk bliver til noget en dag. Og om ganske få uger bliver projektet endnu mere konkret.

”Vi planlægger at starte billetsalget ibegndelsen af november,” siger kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, fra Norwegian.

Norwegian lægger ud med flyvninger fra Oslo og Stockholm til Bangkok og New York. Det er her det første fly skal sættes ind. Men Norwegians topchef, Bjørn Kjos, har tidligere sagt, at de næste norske Dreamlinere sagtens kan sættes ind på ruter fra København og andre byer.

Her er London Gatwick Airport pludseligt blevet aktuel efter gårsdagens meddelelse om etableringen af en base i den britiske storlufthavn næste forår.

“Langdistanceruter fra London Gatwick er absolut en mulighed i fremtiden,“ understreger Anne-Sissel Skånvik.