Finger B i Terminal 1 i Chicago O'Hare International Airport. Foto: Dllu, CC 4.0

Højeste antal flypassagerer under pandemien

Søndag rejste næsten 1,3 millioner passagerer gennem de amerikanske lufthavne, hvilket var det højeste antal, siden coronapandemien brød ud i marts.

USA er det hårdest coronaramte land i verden, hvad angår antallet af smittede og døde personer. På den baggrund har luftfarten i landet – som i mange andre lande – været lammet af restriktioner og et deraf drastisk fald i efterspørgslen.

Jule- og nytårstiden er dog typisk lig med en stor stigning i rejseaktiviteten, og dette har også indtil videre været tilfældet i år på trods af coronasituationen. Således melder de amerikanske transportmyndigheder, TSA, at der søndag 27. december rejste 1.284.599 passagerer gennem de amerikanske lufthavne, hvilket er det højeste antal siden 15. marts. Det skriver HuffPost News.

Over 10 millioner passagerer har rejst med fly siden 18. december – herunder seks dage, hvor antallet har været over én million passagerer. Juleferien fik en solid begyndelse med 1.066.747 passagerer fredag 18. marts. Dette antal forblev relativt konstant gennem lørdag og søndag, inden antallet røg under en million mandag og tirsdag.

23. december nåede antallet af passagerer op på næsten 1,2 millioner. De to følgende dage faldt passagerantallet til knap 850.000 og 620.000. 26. december steg antallet igen til over én million passagerer inden rekorddagen i søndags.

Et stykke op til sædvanlig juletravlhed
Jul og Thanksgiving er tidspunkter, hvor der hvert år rejser mange med fly i USA. Helligdagene giver mulighed for forlængede ferieweekender, og folk tager typisk et par ekstra fridage fra arbejde.

Selv om antallet af passagerer i amerikanske lufthavne steg til et rekordhøjt niveau, siden pandemien brød ud, er der fortsat langt op til det sædvanlige antal. I juledagene i 2019 håndterede lufthavnene typisk omkring 2,1 til 2,6 millioner daglige passagerer. Flyselskaberne slutter dog 2020 nogenlunde i forhold til den lave rejseaktivitet hen over sommeren i år.

Mange amerikanske stater – særligt ud til Stillehavet og Atlanterhavet – har hårde restriktioner i forbindelse med rejser for at begrænse smitten. Frygten er, at folk, der rejser indenrigs med fly, kan tage smitte med rundt i landet, der fortsat kæmper med høje smittetal.

En af de førende amerikanske eksperter inden for smitsomme sygdomme, Anthony Fauci, frygter, at niveauet af rejser kan føre til yderligere stigning i smittede personer. Han mener, at fyldte lufthavne gør det svært at holde social afstand, og at familiesammenkomster med mennesker fra forskellige husstande vil kunne øge smitten.

Den kommende nytårsweekend i amerikansk luftfart ventes at blive endnu en travl periode – om end sandsynligvis på et lavere niveau end i juledagene.

 

Relaterede artikler:

USA’s præsident jagter motor til Trump Force One

United flyver første vacciner fra Europa til USA

USA og Storbritannien i ny luftfartsaftale