Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Højeste passagerantal i Billund siden oktober

Flere end 25.000 passagerer rejste gennem Billund Lufthavn i maj, og det var det højeste antal i syv måneder. Der har i slutningen af maj været fyldte fly til Spanien og Malta, fortæller direktøren.

Selvom 25.475 passagerer i maj ikke fyldte meget i Billund Lufthavn, så var der alligevel tale om en fremgang på 46 procent i forhold til april, og dermed er den internationale vestdanske lufthavn atter på vej frem.

Det understøttes af den kendsgerning, at antallet af passagerer i maj var det højeste siden oktober 2020, hvor der dengang blev registreret 59.514 rejsende til og fra lufthavnen. Der er dog stadig langt til tallene fra maj 2019, hvor 341.366 passagerer benyttede charter- og rutefly til og fra Billund. Faktisk er tilbagegangen på 92 procent i forhold til samme måned året før coronakrisens start.

Men nu kan Billund Lufthavn atter se lyset for enden af tunnelen, da den politiske genåbningsplan for rejser i kombination med det danske coronapas har aktiveret det opsparede rejsebehov hos mange danskere.

“I den forgangne måned har vi sendt de første fyldte charterfly afsted til Mallorca, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og Malta, og i den kommende tid forventer vi endnu flere destinationer. Det er så dejligt at mærke forventningen og ferieglæde i afgangshallen igen,” siger administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

17 rutenyheder i 2021
Billund Lufthavn kan bryste sig af i løbet af 2021 at have ikke færre end 17 rutenyheder på programmet, og det betyder blandt andet, at tre nye flyselskaber vil være at finde i lufthavnen. Det drejer sig om rumænske Animawings, SWISS og det spanske lavprisflyselskab Vueling.

Herudover vil Turkish Airlines flyve til Alanya-lufthavnen i Gazipasa, mens Ryanair i forbindelse med den kommende baseetablering i oktober vil tilbyde en række nye destinationer fra Billund.

Men så længe skal de rejsende ikke vente, for allerede i den kommende uge vil det atter være muligt at flyve til Milano, Rom, Vilnius og London.

”Med genåbningsplanen samt et færdigudviklet dansk coronapas kan vi se frem til et åbent Europa allerede fra udgangen af juni, og derfor oplever rejse- og charterbureauer lige nu stor travlhed. Med 17 rutenyheder på programmet glæder vi os også over at høre, at flyselskaberne ligeledes sælger masser af billetter,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vender tilbage til Billund

Billund-direktør: En fantastisk dag

Ryanair genåbner base i Billund Lufthavn