Administrerende direktør for Berlin Brandenburg-lufthavn, Engelbert Lütke Daldrup. (Foto: FBB)

Holder fast i åbningsdato for ny Berlin-lufthavn

Direktøren for Berlin Brandenburg-lufthavn er overbevist om, at den stærkt forsinkede lufthavn åbner i oktober 2020 trods fortsatte problemer med tekniske systemer.

Den stærkt forsinkede og skandaleramte Berlin Brandenburg-lufthavn åbner i oktober 2020. Det fastslår den administrerende direktør for lufthavnsoperatøren Flughafen Berlin Brandenburg (FBB).

“Lufthavnen vil åbne i oktober 2020. Det kan du stole på,” sagde Engelbert Lütke Daldrup i forbindelse med konferencen CAPA World Aviation Outlook Summit, som netop er blevet afholdt i Berlin.

Den nye storlufthavn skulle oprindeligt have åbnet i 2011, men indvielsen er blevet udskudt adskillige gange på grund af forskellige problemer.

Problemer med brandsystemer og kabler
Der har blandt andet været problemer med at få lufthavnens brandalarmeringssystem godkendt, og ifølge Berliner Morgenpost arbejder leverandøren Bosch fortsat på at færdiggøre systemet. Kabelføringen i den nye lufthavn er en anden udfordring, som FBB ifølge Berliner Morgenpost i øjeblikket arbejder hårdt på at få på plads.

Målet om at åbne lufthavnen i slutningen af 2020 blev meldt ud sidste år, og ifølge Engelbert Lütke Daldrup er byggeriet og myndighedsgodkendelserne nu på et så fremskredent stadium, at der er meget lille risiko for, at man ikke når i mål inden for to år. Inden udgangen af ​​2019 vil man begynde omfattende tests af lufthavnen.

Brug for ekstra milliarder
Tidligere i år bad bestyrelsen for FBB om, at ejerne – bystyret i Berlin og delstaten Brandenburg – skaffede yderligere 700 millioner euro til projektet – svarende til over 5,7 milliarder kroner. Det afslørede en revideret forretningsplan.

Inklusiv denne ekstra-finansiering vil den samlede anlægspris af den mest omtalte ikke-åbnede lufthavn nogensinde i Tyskland løbe op i vilde 7,3 milliarder euro – eller godt 54,3 milliarder danske kroner. Lufthavnen vil dermed blive 3,5 gange dyrere end forventet i første omgang.

Tidligere i år luftede topchefen for Lufthansa-datterselskabet Eurowings, Thorsten Dirks, en tanke om, at man burde rive hele Berlin Brandenburg-lufthavnen ned og genopbygge den. Hans ”forslag” blev dog hurtigt manet i jorden af Lufthansa-koncernen, da det åbenbart ikke var udtryk for flyselskabets officielle holdning til den nye lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa på tilbagetog efter Berlin-kritik

Ny Berlin-lufthavn bliver 5,7 milliarder dyrere

Berlin-lufthavn håber at åbne i oktober 2020