Hotelmarkedet i Bangkok er presset

Den fortsatte uro i den thailandske hovedstad har sat det lokale hotelmarked under pres. Belægningsprocenten falder markant, mens priserne kun er svagt faldende.

De rødklædte regeringsfjendtlige demonstranter i Bangkok har skabt sig mange fjender gennem det seneste stykke tid. Ikke alene i regeringen – men også blandt lokale hotelejere, der får ødelagt deres forretning, da mange turister holder sig væk fra den thailandske hovedstad.

Da de største europæiske markeder i henholdsvis Storbritannien og Tyskland for nyligt opdaterede rejsevejledningerne til at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Bangkok, faldt belægningsprocenten på byens hoteller markant.

I april måned var belægningsprocenten således 44 % mod 63,3 % i marts og 71,4 % i februar. Noget af faldet er dog også sæsonrelateret.

Gennemsnitspriserne på byens hoteller er dog kun faldet med ca. 8 % siden februar måned. I april var gennemsnitsprisen for en hotelovernatning 3.096THB (ca. 572 kr.) mod 3.331 THB(ca. 616 kr.) i marts og 3.371 THB (ca. 623 kr.) ifebruar måned.

“På trods af voldshandlingerne og det deraf følgende kraftige fald i belægningsprocenten, har Bangkoks hotelejere formået at fastholde priserne ud fra den betragtning, at man ikke kan stimulere en efterspørgsel, der ikke p.t. er til stede,“ siger Elizabeth Randall, der er administrerende direktør i den anerkendte hotelanalyse-virksomhed STRGlobal. “At begynde at rabattere priserne vil kun fordoble smerten for hotellerne.“

Foto: Dusit Thani Hotel i Bangkok er et af de hoteller, der er blevet offer for optøjerne i Bankok. Hotellet blev i denne uge angrebet og valgte mandag at lukke at sikkerhedsmæssige årsager.