Hurtig adgang for indenrigsrejsende i München. Foto: Lufthansa.

Hurtig adgang til indenrigsfly i München

Lufthansa har introduceret ’SmartDepart’ i Münchens lufthavn for at undgå lange ventetider for indenrigspassagerer i security og frem til gates.

Münchens ’SmartDepart’ er blevet testet af Lufthansa siden juli 2017 og er nu sat i kraft. Det går ud på at give passagerer i Terminal 2 hurtig adgang til security i myldretiderne morgen og aften, samt kort distance og hurtig boarding i de gates, der benyttes af fly til indenrigsdestinationerne Düsseldorf, Berlin Tegel, Frankfurt og Hamborg. Forudsætningen er, at passagererne kun medbringer håndbagage.

Lufthansas direktør i München, Wilken Bormann siger efter den succesfulde testperiode, at ”tidsbesparelserne var ganske bemærkelsesværdige. Et flertal af passagererne meldte, at deres rejser var blevet langt mere komfortable og de havde brugt betydeligt kortere tid i lufthavnen”.

“Tidsbesparelse og hurtig adgang til gates fjerner stress og er vigtige for vores kunder. Den nye ordning gør Terminal 2 til en pioner, når det gælder hastighed”, tilføjer han.

Separat security check
Passengerer i Terminal 2 har fået deres egen security check til Lufthansas indenrigsfly og den hurtige bane er markeret med ’Smart Depart Fast Lane’.

Samtidig har man planlagt hvilke gates, der skal bruges meget omhyggeligt. De er placeret midt i Terminal 2 og kun en kort distance fra security check. På destinationerne vil indenrigsflyenes ankomstgates være placeret så tæt på udgangen, som muligt. Boardingtiden for de pågældende destinationer er samtidig nedsat fra 30 til 20 minutter.

 

Relaterede artikler:

Ni nye langdistanceruter fra München

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

Eurowings åbner 32 nye ruter fra München Lufthavn