Husk pas til Tyskland

Tysk midlertidig grænsekontrol får Politiet til opfordre de rejsende til at medbringe det pas, som man alligevel altid skal have med – hvis man vil hjem igen.

Rejsende fra Danmark til Tyskland gør klogt i at tage en ekstra ting med i håndbagagen inden turen går til lufthavnen. I hvert fald den næste måned. Tyskland har nemlig med virkning fra i går tirsdag indført grænsekontrol frem til og med den 11. juli. Derfor opfordrer Rigspolitiet til, at man ved rejser til Tyskland husker at medbringe sit pas.

Den midlertidige grænsekontrol er dog fleksibel. Det betyder, at danske statsborgere, der ønsker at rejse til Tyskland, kan blive mødt med grænsekontrol, men at det ikke er sikkert, at det sker. Grænsekontrollen er et led i de tyske myndigheders forberedelse op til G20-mødet i Hamborg den 7. og 8. juli og vil foregå frem til og med 11. juli

Komme ind i Danmark
I marts 2001 trådte Danmark ind i det såkaldte Schengen-samarbejde. Dermed var det slut med at vise pas ved blandt andet den dansk-tyske grænse. Da Danmark for to år siden indførte grænsekontrol blev det imidlertid igen nødvendigt for danskere at medbringe pas på rejser udenfor Norden. Simpelthen for at kunne være sikker på at kunne komme ind i Danmark igen – hvis man vil det, forklarer Rigspolitiets pressevagt til CHECK-IN.dk.

Da der nu er grænsekontrol i begge ender af en rejse mellem Danmark og Tyskland fandt man hos Rigspolitiet, at der var tale om rettidig omhu at informere borgerne om den tyske grænsekontrol.

Det ses ofte, at lande indfører midlertidig grænsekontrol i forbindelse med store politiske topmøder og lignende.

Bevæge sig frit
Den belgiske regering godkendte fornylig, at Belgien fra slutningen af året indfører obligatorisk pas- og ID-kontrol ved afrejse fra samtlige belgiske lufthavne. Det gælder også for EU-borgere, der er på rejse inden for EU´s normalt åbne grænser, hvor det hidtil har været muligt at bevæge sig frit og uden krav om at skulle benytte ID ved rejser mellem Schengen-landene.

Paskontrollen er det seneste i en række tiltag, der i fremtiden skal sikre belgiske lufthavne mod ny terror ovenpå terrorangrebet mod Bruxelles Zaventem-lufthavnen den 22. marts 2016. Der har indtil nu primært været tale om ekstra vagter, overvågning, kontrolposter og andre mere fysiske foranstaltninger.

 

 

Relaterede artikler:

Obligatorisk paskontrol fra belgiske lufthavne

Midlertidig grænsekontrol i Italien og Portugal

Udvidet grænsekontrol i Tyskland

Skærpet grænsekontrol giver frygt for kaos i CPH