66-årige Marilyn Hartman, kendt blind passager. Foto: Chicago O'Hare Airport.

Hyppig blind passager anholdt i Heathrow

En amerikansk kvinde er kendt af både security-personale og personalet ved gates rundt om i de amerikanske lufthavne for sine gentagne forsøg på at komme med fly uden billet, har igen haft ’succes’.

Den 66-årige Marilyn Hartman har en lang historie bag sig med gentagne forsøg på at snige sig ombord på internationale fly, selv om hun ikke har billet.

Senest er det lykkedes det for Marilyn Hartman at snige sig om bord på et fly fra British Airways, som bragte hende fra Chicagos O’Hare lufthavn til London Heathrow, hvor hun dog blev anholdt og sigtet for overtrædelse af flere luftfartslove og herefter sendt retur til Chicago, skriver travelmole.com.

Hun slap gennem security ved et indenrigs checkpoint i Chicago O’Hare, hvorfra hun tog med en shuttle bus til den internationale terminal. Den følgende dag lykkedes det hende at undgå billetkontrol ved at følges med en større gruppe, der skulle til London med British Airways.Det var først da flyet var i luften, at kabinepersonalet blev klar over, at hun ikke havde nogen billet.

Notorisk skikkelse
Hun er efterhånden blevet en notorisk skikkelse i amerikanske lufthavne for hendes gentagne – og ofte succesfulde – forsøg på at komme ud at flyve.

I 2016 blev hun ved byretten i Chicago idømt seks måneders husarrest og mentalundersøgelse, hvilket blev fulgt af et flere måneder langt ophold som patient på et psykiatrisk hospital.

Hendes særprægede ønske om at komme ud at flyve uden billet, har hidtil sikret hende adskillige retssager og domme. Hun er blevet stoppet for forsøg på at snige sig om bord på passagerfly i både Californien, Minnesota, Florida og begge de to lufthavne i Chicago.

O’Hare lufthavnen har – endnu engang – lovet et grundig gennemgang af forløbet.

“Vi samarbejder med vores sikkerhedspersonale på et etablere en omfattende og grundig undersøgelse af sagen samtidig med, at vi fastholder et top-niveau for security på O’Hare Airport”, siger talskvinde Andrea Huffman fra Chicagos luftfartsmyndigheder.

Relaterede artikler:

17-årig norsk dreng omkom i hjulbrønd

Menneskekrop faldt ned fra fly

CPH snart klar med udvidet security-område