I europæisk top trods konkurs

På den månedlige opgørelse fra FlightStats.com over de 60 mest punktlige flyselskaber i Europa, optræder Cimber Sterling overraskende på førstepladsen i maj måned. Det dækker dog primært over de flyvninger, som det nye Cimber A/S har fløjet for SAS.

Hos SAS er man begejstrede for FlightStats.com, der hver måned kårer de mest punktlige flyselskaber i Europa samt i resten af verden. I de seneste tre år har SAS været det mest punktlige flyselskab i Europa, og i de to seneste måneder såmænd verdens mest punktlige flyselskab, hvis man skal tro opgørelserne fra FlightStats.Com.

Men mange har sikkert undret sig over opgørelsen for maj måned. Her indtager Cimber Sterling nemlig førstepladsen blandt ikke færre end 60 europæiske luftfartsselskaber.

Maj-rapporten viser således en punktlighed hos Cimber Sterlingpå 96,71 procent, svarende til705 af 1.084indrapporterede flyvninger ankom til tiden. Herudover blev 355 flyvninger annulleret.

Et samlet udvalg på 729 gennemførte flyvninger virker dog ikke særligt sandsynligt. Cimber Sterling indgav konkursbegæring torsdag den 3. maj, hvilket betyder, at selskabet skulle have gennemført det nævnte antal flyvninger på månedens to første dage. Med i alt 15 fly i drift ved konkursen, ville det svare til i alt 24 sektorer per dag i gennemsnit, hvilket på ingen måder er realistisk.

Tal fra Cimber A/S
Imidlertid viser det sig, at FlightStats.com medtager Cimbers flyvninger for SAS i de opgjorte tal.

Administrerende direktør Jacob Krogsgaard fra Cimber A/S bekræfter, at der i alt er opereret 741 flyvninger fra 5. maj og resten af måneden på vegne af boet og sidenhen af Cimber A/S. Det svarer med en beskeden afvigelse på omkring 2 procent til tallene fra FlightStats.com.

Dermedvar Cimber A/S, med selskabets fire fly i luften i for SAShver dag, det mest punktlige flyselskab i Europa i maj måned.

SAS havde i maj måned en punktlighed på 92,38 %, hvilket bringer selskabet ind som nr. 12 på den samlede liste, men øverst på listen over større luftfartselskaber.

Hos Cimber A/S kan man genkende tallene. “ Vi er selv vældig godt tilfredse med driftsafviklingen. Vi har fået mulighed for at få de allerbedste mekanikere på basen i Københavns Lufthavn. Vi er stærkt motiveret for at levere et godt produkt, så det er vi stolte over,“ siger Jacob Krogsgaard.

FlightStats beklager
Hos FlightStats, Inc. hovedkvarteret i Oregon i Portland bliver man overraskede, da man bliver forelagt informationen om, at Cimber Sterling gik konkurs den 3. maj og således ikke kan toppe den europæiske punktlighedsstatistik for maj måned.

Keith Gerr, der er pressechef for FlightStats, Inc. beklager de fejlagtige informationer samt det faktum, at der hidtil er indrapporteret for både SAS og Cimber Sterling på én og samme flyvning.

“Vi har nu rettet henvendelse til SAS for at få dette afklaret. Når vi får en tilbagemelding fra SAS, vil vi foretage de nødvendige ændringer i vore systemer, så dette ikke vil kunne forekomme igen,“ siger Keith Gerr til CHECK-IN.dk.