LEVEL A321-200 fra Anisec Luftfahrt. (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

IAG-lavprisflyselskab på vej til København

Lavprisflyselskabet LEVEL åbner en rute fra Wien til København. Et østrigsk flyselskab skal være operatør på ruten.

Nu skal danskerne snart til at vænne sig til et nyt navn, når det handler om flyrejser til lavpris. Navnet er LEVEL, og det har absolut intet at gøre med natklubben af samme navn på Gammel Torv i København.

LEVEL er et virtuelt lavprisflyselskab i International Airlines Group, og den 31. marts vil selskabet efter planen for første gang lande i Københavns Lufthavn.

Det bliver det østrigske Vueling-datterselskab Anisec Luftfahrt GmbH, der skal betjene ruten med en Airbus A321-200, der har plads til 210 passagerer. LEVEL har ifølge Austrianaviaton.net netop offentliggjort nyheden på feriemessen i Wien, der afholdes fra den 10 til 13. januar.

Det er planen, at LEVEL vil tilbyde daglige flyvninger fra Wien, og A321-flyet vil ankomme dagligt i Københavns Lufthavn kl. 15.20 og returnere kl. 16.05.

København del af ny rutepakke
LEVEL er en ny lavprisarm i IAG og blev oprindeligt etableret med langdistanceruter fra Barcelona og Paris for at give konkurrence til Norwegian, der havde valgt disse to byer til en del af selskabets ekspansion.

Sidenhen valgte LEVEL at udvide konceptet til det europæiske rutenet, og Anisec, der har IATA-koden VK, gennemførte den 17. juli sidste år den første flyvning på vegne af LEVEL. I dag flyves der fra Wien til Alicante, Barcelona, Bilbao, Dubrovnik, Larnaca, London-Gatwick, Málaga, Olbia, Palma de Mallorca og Paris-CDG.

København kommer med i sommerens rutepakke, hvor der også åbnes ruter fra Wien til Calvi (Korsika), Hamborg, Genova og Porto.

Intens konkurrence på Wien-rute
Med LEVEL´s entré i København er der lagt op til en intens konkurrence mellem tre operatører på Wien-ruten. I forvejen flyver Austrian Airlines fire gange dagligt mellem Wien og København, og Laudamotion har indtil videre anmeldt fire ugentlige flyvninger.

Fra Billund Lufthavn er det samtidig muligt at flyve fire gange om ugen til Wien med det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air.

SAS har tidligere fløjet mellem København og Wien, men ruten lukkede den 24. marts sidste år.

 

Relaterede artikler:

Laudamotion kommer til København

IAG starter nyt østrigsk lavprisflyselskab

Tre nye nordiske ruter til Wien

SAS lukker 10 ruter