Iberia har succes på CPH – Madrid

Iberia havde i april måned en passagerfremgang på 30 procent på ruten mellem København og Madrid. SAS trækker sig snart fra samme rute.

I april 2014 udvidede Iberia sin kapacitet på ruten mellem København og Madrid med to ekstra ugentlige afgange, så det spanske selskab nu er oppe på ni ugentlige flyvninger imellem de to hovedstæder. Udvidelsen har øjeblikkeligt givet positivt udslag på passagerantallet, idet Iberia kan berette om en fremgang på 30 procent på ruten i april måned i forhold til året forinden.

Det står i skærende kontrast til SAS, der fra slutningen af oktober stopper med at flyve til Madrid fra København og Stockholm. Selskabet flyver i dag til Madrid tre gange om ugen fra hver af de to skandinaviske hovedstæder.

En af styrkerne ved at rejse med Iberia til selskabets hub i Barajas Airport i Madrid er, at der herfra er gode transfermuligheder til store dele af verdenen. Udover at have forbindelse til 26 andre spanske destinationer, er det også muligt at rejse videre til flere afrikanske, nordamerikanske og latinamerikanske destinationer. Det er især på rejser mellem Europa og Sydamerika, at Iberia er blandt de førende, og de ekstra ugentlige afgange mellem København og Madrid er skabt for især at give bedre transfermuligheder netop til Sydamerika.

Ifølge Iberia er de mest populære forbindelser for rejsende fra København til Madrid, de nærliggende solbyer Malaga og Gran Canaria, samt de større sydamerikanske byer såsom Sao Paolo i Brasilien, Santiago i Chile og Buenos Aires i Argentina.

Flere nye tiltag
Udvidelsen af København-Madrid er et led i en større transformation af Iberia. For nylig har selskabet lanceret en ny og mere passagervenlig billetstruktur, som skal sikre passagererne billigere priser end tidligere. Det har ifølge Iberia også været en afgørende faktor for passagerfremgangen på København – Madrid.

I den seneste tid har det spanske selskab åbnet nye ruter til Stockholm, Istanbul, Amsterdam, Santa Domingo i Den Dominikanske Republik og Montevideo i Uruguay.

Derudover har Iberia inden for det seneste år fået indsat otte nye Airbus A330-300 til at betjene selskabets langdistanceruter, hvortil Iberia har lanceret nye kabiner, der skal sikre passagererne en mere behagelig rejse.

Iberia opererer på mere end 100 destinationer i 38 lande og har udgangspunkt i T4 i Madrid.