Halen på Icelandair-flyet blev skadet. (Foto: Ashley50439353 | Twitter.com)

Icelandair-fly beskadiget efter sammenstød

Onsdag aften stødte to fly sammen i London-Heathrow. Et Icelandair-fly blev skadet under hændelsen, der resulterede i, at der blev tilkaldt udrykningskøretøjer til lufthavnen.  

London-Heathrow blev oplyst af blå blink i en periode midt på aftenen onsdag, da to fly stødte sammen i det, der beskrives som en ”mindre kollision” på banen ved lufthavnen. I kølvandet på sammenstødet blev flere forskellige myndigheder tilkaldt.

Det var et Boeing 777-300-fly fra Korean Air, der bærer registreringsnummeret HL7782, som stødte ind i en 757-200’er fra Icelandair med registreringsnummer TF-FIK, da det var i færd med at taxie i forbindelse med dets afgang fra lufthavnen.

Det resulterede i, at Icelandair-flyet blev skadet. Billeder på sociale medier viser, hvordan der efterfølgende var en flænge i flyets hale. Hændelsen fandt sted i området omkring Terminal 2B i storlufthavnen omkring klokken 20 lokal tid.

Icelandair-fly tilsyneladende ramt af vinge
Der er endnu ikke officielt sat ord på, hvad der førte til sammenstødet, men en bruger på Twitter, der kalder sig Richard, var tilsyneladende ombord på Korean Air-flyet, som ifølge ham ramte det andet med vingen.

”Vi ramte et andet fly, mens vi taxiede. Jeg så det ud ad vinduet. Vores wingtip skrabede mod halen af et andet fly. Vi har fået besked på, at vi bliver sendt tilbage til gaten grundet en teknisk udfordring,” skriver Richard på det sociale medie.

Ifølge mediet MyLondon skal der nu foretages en undersøgelse, der kan klarlægge den præcise årsag til sammenstødet mellem de to fly.

Skal undersøges nærmere
Efter sammenstødet fandt sted blev der både tilkaldt brandbiler og ambulancer til lufthavnen, men ingen af de ombordværende passagerer skulle tages med på hospitalet. Det fortæller en talsmand fra London Ambulance Service til The Guardian.

”I dag måtte vi rykke ud til en hændelse i Heathrow Lufthavn omkring klokken 20.06. Vi sendte flere medarbejdere af sted. Herunder ansatte som gør tjeneste i farlige områder, en klinisk teamleder, en redder på cykel samt en hændelsesansvarlig. Vi var desuden tilstede i et modtagelsescenter for passagerer, men ingen af disse havde behov for behandling eller skulle på hospitalet.”

En talsperson fra London-Heathrow har ligeledes bekræftet, at ingen personer kom til skade under sammenstødet, samt at hændelsen ikke førte til nævneværdige trafikforstyrrelser fra lufthavnen.


Relaterede artikler:

Boeing 737 fra West Atlantic kørte i vandet

Fly stadig på jorden efter kollision med motorcykel

To Icelandair-fly kom for tæt på hinanden