Boeing 757-200 fra Icelandair.

Icelandair i endnu et codeshare-samarbejde

Icelandair og JetBlue har efter et længere tilløb indledt et codeshare-samarbejde. Om en uge genoptager Icelandair codeshare-samararbejde med et andet amerikansk selskab.

Efter et længere tilløb er et omfattende codeshare-samarbejde mellem Icelandair og det amerikanske lavprisselskab JetBlue nu en realitet og har været det i knap en uge. Siden onsdag i sidste uge har Icelandair kunne tilbyde codeshareflyvninger på JetBlues afgange fra Boston og New York.

Det betyder, at Icelandair rutenummer er på JetBlue-flyvninger til Austin, Detroit, Orlando, Pittsburgh, Raleigh-Durham og Washington D.C.

Med implementering af samarbejdet får passagererne nemme og bekvemme forbindelser mellem de to flyselskabers destinationer med udgangspunkt i Boston, New York (JFK) og selvfølgelig Island.

Fællesnævner for begge
Samarbejdet blev oprindeligt annonceret i februar i år med planlagt opstart i april. Dengang var det også planen, at der skulle have været Icelandair-rutenumre på JetBlue-flyvninger til Chicago, Los Angeles, Fort Lauderdale, Tampa, Philadelphia og San Francisco.

Passagerer hos både Icelandair og JetBlue kommer med samarbejdet til at nyde godt af smidig bagagehåndtering og billetudstedelse når der skiftes mellem de to selskaber på vej til den endelige destination.

Wi-Fi om bord, læderkabine, individuelt underholdningssystem, to stykker bagage og god kundeservice er også fællesnævner for begge selskaber.

To år lang pause
Icelandair er i forvejen godt repræsenteret i Nordamerika med 16 egne destinationer – 11 i USA og 5 i Canada. Desuden kommer JetBlue-samarbejdet næsten samtidig med, at Icelandair genoptager sit codeshare-samarbejde med Alaska Airlines. Det sker 1. november efter en to år lang pause. Det betyder, at de to selskaber vil have hinandens rutenumre på mange af sine flyvninger.

Icelandair har 42 destinationer, her af 16 destinationer i Nordamerika: Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (fra marts 2016) i USA. Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton og Montréal (fra maj 2016) i Canada.