Icelandair i samarbejde med lavprisflyselskab

Icelandair afventer myndighedernes godkendelse af et omfattende codeshare-samarbejde med det amerikanske lavprisflyselskab jetBlue.

Icelandair forsætter den målrettede vækst på det nordamerikanske marked. Ikke alene åbner det islandske flyselskab kontinuerligt nye ruter til USA og Canada, men nu har selskabet også indgået et codeshare-samarbejde for at øge antallet af destinationer i rutenettet.

Samarbejdspartneren er den amerikanske lavprisoperatør jetBlue, der er det sjettestørste flyselskab i USA med over 30 mio. årlige passagerer.

Samarbejdet vil tage sit udgangspunkt i to gateways i USA, henholdsvis Boston-Logan lufthavnen samt J.F. Kennedy-lufthavnen i New York. Hertil flyver Icelandair i den kommende sommersæson henholdsvis tre og to gange dagligt.

Fra Boston vil Icelandair kunne få sin FI-kode på ruter til Baltimore/Washington, Chicago, Detroit, Los Angeles, Newark, Orlando, Philadelphia, Pittsburgh, Raleigh, San Francisco, Tampa, Washington-Dulles samt Washington-Reagan. Ligeledes vil markedsføringskoden blive anvendt på flyvninger fra New York-JFK til Austin, Fort Lauderdale, Orlando og Tampa.

Med codeshare-samarbejdet vil kunderne kunne drage fordel at samarbejdet om billetter og bagage, således at begge selskaber kan bookes i samme billet og bagagen kan gennemskrives på de aftalte samarbejdsruter.

“Icelandair er den perfekte partner med den kundevenlige tilgang og et imponerende og voksende netværk mellem USA og Island. Vi glæder os til at byde kunder fra Iceland og Europa ombord på vores fly, så de kan prøve den prisbelønnede service,“ siger Robin Hayes, der er koncernchef for jetBlue.

Komplementerer hinanden
Samarbejdet mellem jetBlue og Icelandair betyder også, at amerikanske rejsende kan flyve til otte europæiske storbyer på jet Blues kode, der hedder B6. Udover København er det Amsterdam, Birmingham, Glasgow, Helsinki, Manchester, Oslo og Stockholm, der bliver tilgængelig for det amerikanske lavprisflyselskabs passagerer.

“Både Icelandair og jetBlue har en ensartet forretningsmodel med ruter, der komplementerer hinanden og med fokus på kundetilfredshed. Vi vil vækste i fællesskab og give rejsende med både Icelandair og jetBlue endnu flere rejsemuligheder, flere globale flyforbindelser og en mere behagelig rejse til og fra Europa,“ lyder det fra Birkir Holm Gudnason, der er koncernchef hos Icelandair.

I det kommende sommertrafikprogram flyver Icelandair til 13 byer i Nordamerika og forbinder Island med 20 destinationer i Europa. JetBlue er kendt som newyorkernes flyselskab og har også stærke positioner i Boston, Fort Lauderdale, Los Angeles, Orlando og San Juan.

Samarbejdet mellem jetBlue og Icelandair er planlagt til opstart den 1. april. Det er dog med forbehold for myndighedernes godkendelse.