Boeing 737-800 fra TACV Cabo Verde Airlines i Faro. (Foto: Pedro Aragão | Creative Commons 3.0)

Icelandair vil købe afrikansk flyselskab

Icelandairs datterselskab Loftleidir Icelandic vil erhverve en majoritetsandel i Cabo Verde Airlines og udvikle nyt knudepunkt for trafik over Atlanten.

Icelandairs datterselskab Loftleidir Icelandic har siden august sidste år samarbejdet med Cabo Verde Airlines – det nationale flyselskab for den selvstændige republik Kap Verde, der består af en række øer i Atlanterhavet 500 kilometer ud for Afrikas vestkyst.

Loftleidir Icelandic blev hyret ind for at hjælpe det skrantende flyselskab med at forbedre netværksplanlægning, marketing, salg, distribution samt med at gennemføre en rekonstruktion af flyflåden. Målet for Cabo Verde Airlines er at skabe et nyt trafikknudepunkt på Kap Verde, som har historiske relationer til både Portugal, Brasilien og Vestafrika.

Men Icelandair har åbenbart større ambitioner end blot at fungere som konsulent for Cabo Verde Airlines, for nu har Icelandair Group meddelt, at Loftleidir Icelandic har afgivet et bindende bud på at overtage 51 procent af Cabo Verde Airlines.

Udsigt til vækst i efterspørgslen i Afrika
Købet vil blive foretaget gennem et nyt selskab, Loftleidir Cabo Verde, som Loftleidir Icelandic ejer 70 procent af, mens andre investorer ejer 30 procent. Købsprisen oplyses ikke, men det arbejde, som Loftleidir allerede har udført for Cabo Verde Airlines, vil indgå som en del af betalingen, fremgår det af en børsmeddelelse.

“Deltagelsen i erhvervelsen af ​​en majoritetsandel i Cabo Verde Airlines rummer store muligheder for Loftleidir Icelandic, især i lyset af den forventede vækst i efterspørgslen blandt passagerer i Afrika i de kommende år,” siger Árni Hermannsson, administrerende direktør for Loftleidir Icelandic.

“Vi har allerede deltaget i omstruktureringen af ​​virksomheden, og Cabo Verde Airlines operationer er velegnede til Loftleidir Islands projekter over hele verden. Den viden og erfaring, der allerede findes inden for Loftleidir Islands og dets søsterselskaber, har været gavnlig i omstruktureringen af selskabet og vil fortsat være en hjælp i den videre udvikling,” siger Árni Hermannsson.

Vil anvende fly fra Icelandair Group
Cabo Verde Airlines flåde består af ​​en Boeing 757-200 og en Boeing 767-200ER, og fremtidsplanerne for selskabet kræver yderligere fem fly. Icelandair Group peger på, at man fremover vil kunne udnytte muligheden for at anvende fly og besætninger fra Icelandair Groups flåde, som det allerede er sket med et Boeing 757-200-fly fra Loftleidirs flåde.

“I arbejdet med at udvikle forbindelsesruter kan vi også trække på Icelandairs erfaringer. I tilfældet med Cabo Verde Airlines har vi mulighed for gode forbindelser mellem Europa og Sydamerika på den ene side og Vestafrika og Nordamerika på den anden side samt mellem Vestafrika og Europa. Øerne har en ideel beliggenhed for udviklingen af flyforbindelser,” siger Árni Hermannsson.

 

Relaterede artikler:

Icelandair overtager WOW air

Icelandair vil købe portugisisk flyselskab

Icelandair skal udvikle nyt trafikknudepunkt