Icelandair-konflikt har kostet 19 aflysninger

En pilotkonflikt hos Icelandair har forstyrret selskabets flyvninger siden i fredags. Konflikten har indtil videre kostet 19 aflysninger, hvilket mandag gik ud over afgange til blandt andet København og Seattle.

(OPDATERET)

Det islandske luftfartsselskab Icelandair har siden fredag den 24. juni været ramt af en pilotkonflikt, der indtil videre har betydet aflysninger af i alt 19 flyafgange.

Konflikten handler om en ny tre-årig overenskomst for selskabets piloter, der ikke har kunnet godkende ledelsens udspil til lønreguleringer. Derfor er der igangsat en “arbejd-efter-reglerne“ aktion, således at piloterne ikkei øjeblikketpåtager sig overarbejde.

“Icelandair har tilbudt piloterne den samme pakke, som alle andre faggrupper har accepteret,“ siger Icelandair´s kommunikationsdirektør Guðjón Arngrímsson til CHECK-IN.dk.

Han understreger, atpilotaktionen kommer meget ubelejligt fordet islandske luftfartsselskab. “Vi er i begyndelsen af højsæsonen,og de kommendeuger er de absolut vigtigste for den islandske turistindustri. Samtidig har vi øget vores udbudte sædekapacitet med 17 % i sommerssæonen, hvorfor rigtig meget står på spil for Icelandair.“

Den øgede kapacitethar Icelandair især indsat på ruterne fra Keflavik-lufthavnen til New York og Boston, der er blevet opgraderet til dobbelt daglige afgange. Herudover har selskabet styrket antallet af ruter til Nordeuropa,blandt andetgennem etablering af flyforbindelser til Billund, Gøteborg og Hamburg.

Konflikten kostede søndag, mandag og tirsdagsamlet 19 flyaflysninger, hvilket skal ses i forhold til en gennemsnitlig produktion på 60 flyafgange per dag. Det samlede antal aflysninger siden i fredagsrepræsenterer såledesomkring en tredjedel af en gennemsnitlig dagsproduktion.

Søndag var det afgange til Bruxelles, Stockholm og Oslo, der blev berørt, mens Seattle,København, Gøteborg og Paris var blandt de destinationer,der mandag blev ramt af Icelandair-aflysningersamt en tidlig afgang til København tirsdag morgen.

Parterne mødtes lørdag i Reykjavik til forhandlinger, som dog endte uden resultat. Mandag eftermiddagblev forhandlingerne genoptaget, efter at der i løbet af søndagen havde været telefonisk kontakt mellem parterne, men foreløbig uden at parterne tilsyneladende har nået en forhandlingsløsning.