Icelandair med Boeing 767 til 10 destinationer

Når Icelandair den 1. maj tager to Boeing 767-fly i brug, vil langdistanceflyene blive indsat på ruter til 10 destinationer.

Det islandske flyselskab Icelandair bryder med en mangeårig tradition, når selskabet i den kommende sommer vil beskæftige to Boeing 767-300ER langdistancefly i stedet for mellemdistanceflyene af typen Boeing 757-200.

Oprindeligt var det planen, at de to fly skulle indgå i tidtabellen fra den 15. april, men nu er indsættelsen af de to langdistancefly udsat i 14 dage til den 1. maj.

Det er ikke udelukkende de interkontinentale ruter fra Keflavik, der får gavn af Boeing 767-flyene. Flyene vil blive indsat på i alt 10 ruter, hvoraf halvdelen er i Nordamerika, mens den anden halvdel er europæiske destinationer.

Der flyves dagligt fra Keflavik til London-Heathrow med Boeing 767 fra den 1. maj, mens Amsterdam-Schiphol kommer til den 15. maj – også med en daglig forbindelse til den islandske hovedstadslufthavn. Senere følger i juni udvalgte flyvninger mellem Keflavik og henholdsvis Geneve og Paris-CDG, mes der i september bliver et par flyvninger fra Keflavik til Frankfurt.

Fra mellemdistancefly til langdistancefly
Det er dog de nordamerikanske langdistanceruter, at flyene er anskaffet til. Fra den 1. maj betjenes New York-JFK med Boeing 767, hvorefter Boston følger den 15. maj, mens Toronto og Minneapolis kommer på en uge senere. Fra den 3. juni flyver Icelandair fire gange ugentlige med Boeing 767´eren til Chicago, der er ny destination fra Keflavik.

Med Boeing 767-flyene får Icelandair en udvidelse af sædekapaciteten med hele 43 procent på de ruter, hvor flyene benyttes. Boeing 757-200 flyene har nemlig plads til 183 passagerer, mens der er 262 sæder i de kommende langdistancefly.

Icelandair er under stigende pres fra lavpriskonkurrenten WOWair, der allerede i dag flyver til Boston og Washington DC fra Keflavik Lufthavn, ligesom selskabet i maj måned åbner til Montreal og Toronto. Disse flyvninger gennemføres med mellemdistancefly af typen A320 og A321.

Men WOWair har også fået idéen om at indsætte deciderede langdistancefly. Fra den 9. juni flyves der fem gange om ugen fra Keflavik til San Francisco, mens Los Angeles bliver ny destination fra den 15. juni med fire ugentlige afgange. Disse flyvninger vil blive gennemført med Airbus A330-300 fly med plads til 340 passagerer.