Icelandair sætter passagerrekord

Over 2 mio. passagerer rejste med Icelandair i 2012, hvilket er rekord for det islandske luftfartsselskab. I løbet af tre år er selskabets passagertal vokset med samlet 70 procent.

En attraktiv geografisk beliggenhed mellem Nordamerika og Europa har sikret det islandske luftfartsselskab Icelandair en nicheposition, der tydeligt afspejles i selskabets trafiktal.

I 2012 satte Icelandair således rekord med over 2 mio. passagerer om bord i selskabets fly. Helt præcist var der 2.020.377 passagerer mod 1.743.728 i 2011, hvilket svarer til en imponerende vækst på 16 procent. Det repræsenterer samtidig en samlet vækst på 70 procent i perioden fra 2009 til 2012.

Men her stopper det ikke. Icelandair lancerer i maj måned sin 10. nordamerikanske destination, når Anchorage i Alaska føjes til rutenetværket. Heruodver kommer Zürich og Skt. Petersborg også med på rutekort, således at Icelandair kan sikre endnu flere passagerer på føderuterne til Keaflvik-lufthavnen ved Reykjavik. Samlet flyver Icelandair i 2013 til 35 destinationer, herunder også Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn.

Forventningerne til 2013 er en ydeligere vækst med et samlet passagertal på 2,3 mio. i sigte. Det er baseret påi alt440 ugentlige afgange med Icelandairs 18 Boeing 757-fly.

Wi-fi på vej
Udover at tilbyde et attraktivt rutenetværk og konkurrencedygtige billetpriser kan Icelandair snart tilføje endnu et produkt, der skal kunne fastholde de eksisterende kunder samt tiltrække nye kunder.

Inden udgangen af efteråret 2013 vil samtlige fly hos Icelandair have installeret Wi-Fi om bord. Dermed bliver Icelandair det første luftfartsselskab, der kan tilbyde trådløst internet på samtlige flyvninger mellem Europa og Nordamerika.

Det er den amerikanske producent Row 44, der står for installationen af Wi-Fi hos Icelandair. Samme producent har leveret den trådløse internet-løsning til Norwegian samt det amerikanske lavprisflyselskab Southwest Airlines.